Activiteiten met kinderen

Het is mooi weer en je hebt zin om buiten op avontuur te gaan. In de natuur kan je eindeloos spelen, klimmen en ontdekken. 

Een wandeling kan je goed beginnen bij een van de bezoekerscentra. Hier vind je meer informatie over het gebied of neem een rugzakroute of speurtocht.

Natuurpark Lelystad

In het natuurpark in Lelystad leven veel bijzondere dieren. Przewalskipaarden, wisenten, elanden, edelherten, wilde zwijnen, moeflons, Pater-Davidsherten en ooievaars én tientallen soorten vogels en kleine zoogdieren. Ga op zoek naar (en sta oog in oog met) al deze dieren en zie ze van heel dichtbij! Speur het park af, haal een natuurspeurtocht in het bezoekerscentrum én laat zien hoe goed je kunt klimmen, springen of zweven in de atuurspeeltuin. Je kunt deze zomervakantie ook zelf waterdiertjes gaan zoeken, met een ontdeksetje dat je huurt bij het bezoekerscentrum.

_DF_8772-wildzwijn-biggen - Ernst Dirksen Fotografie- 20150317_.jpg IMG_4362.jpg Wisent_3.jpg

De Gesteentetuin, Schokland

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland kan je goed beginnen bij het bezoekerscentrum 'De Gesteentetuin'. In het bezoekerscentrum leer je alles over de de periode van de IJstijd tot nu, kun je lekker spelen op de doezolder of ga op stap in het Schokkerbos.

Bij het bezoekerscentrum zijn verschillende speurtochten en een rugzakroute op te halen. 

 

De Trekvogel, Almere

Het bezoekerscentrum 'De Trekvogel' ligt naast de Lepelaarplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Een uniek gebied waar veel verschillende vogels zijn te zien. Haal bij het bezoekercentrum een rugzakroute en kom alles te weten over de planten en dieren in dit gebied. 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!