zwijntjes - luuk jonker.jpg

Natuurpark Lelystad

Op zoek naar een leuk uitstapje? Wat dacht u ervan om oog in oog te komen staan met een kudde galopperende przewalskipaarden, imposante edelherten of wroetende zwijnen? Wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Ooit ooievaars zien broeden? Of Pater Davidsherten zien ravotten? Het is allemaal mogelijk in Natuurpark Lelystad. Het is soms wel even zoeken, de dieren leven in zeer ruime gebieden.

Het park, is zo ingericht dat bezoekers zich er thuis voelen en al snel in de ban komen van het boeiende leven van de dieren. Kilometers lange fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein, waardoor een wandeling of fietstocht een ontdekkingstocht door de natuur is. In het bezoekerscentrum kunt u fietsen huren, zodat u het volledige park kunt bezoeken. Voor de kinderen is er ook voldoende te zien en te beleven. Zij kunnen hun kennis bijspijkeren met een speurtocht of rugzakroute, of zich uitleven in de speeltuin. Een bezoek aan Natuurpark Lelystad is dan ook zeker de moeite waard.

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad 
0320- 286 130

_BJT4528_sRGB.jpg

Het bezoekerscentrum

Uw bezoek aan Natuurpark Lelystad start bij bezoekerscentrum. Onze gastvrouwen en -heren vertellen u graag over ons park en houden u op de hoogte van alle nieuwtjes (denk aan geboortes etc). 

De expositie met indrukwekkende dieren geven u een goed beeld van het park. Vergeet vooral de film niet even te kijken. Wilt u meer weten over activiteiten, rugzak- en speurroutes of de mogelijkheden voor (groeps)excursies? Dan bent u hier aan het juiste adres. 

De volgende dieren kunt u dagelijks bekijken in Natuurpark Lelystad

  • Europese otters
  • Przewalskipaarden
  • Wisenten
  • Pater Davidsherten
  • Elanden
  • Ooievaars
  • Wilde zwijnen
  • Edelherten
  • Moeflons

Plattegrond Natuurpark

Bekijk hier de film van Benjamin Smail over Natuurpark (English)

Fietsen huren

U kunt tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum fietsen huren. Een kinderfiets kost €5,50 en een fiets voor volwassenen € 7,50. Een aantal fietsen heeft één of twee kinderzitjes. Ook zijn er kinderfietsen te huur. Speciaal voor mensen met een beperking is er een duofiets te huur. Op deze fiets zitten de berijders naast elkaar, waarbij één persoon stuurt. Een duofiets kost € 10,00 per fiets per dag. 
De fietsen mogen alleen binnen het park gebruikt worden.

De komst van de duofietsen is een samenwerking van GOL, Stichting Welzijn Lelystad en Het Flevo-landschap. Het Rabobank Coöperatiefonds financierde de fietsen.

Restaurant

Geniet van een heerlijke kopje koffie of een lunch na de wandeling? Het restaurant Hajé Natuurpark is gelegen in het hart van Natuurpark Lelystad. U kunt er terecht voor meer dan alleen verse koffie met gebak of een lekkere, gezonde lunch. Breng dan een bezoekje aan Hajé Natuurpark.

Het restaurant is elke dag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. In het weekend kunt u tot 18.00 uur terecht. 

Lees hier een blog over een bezoek met kinderen aan Natuurpark Lelystad

Natuurpark fotograaf- Jasper Pluim-22.jpg

Kinderroutes

Het is mooi weer en je hebt zin om buiten op avontuur te gaan. Kom dan eens naar een van onze bezoekerscentra en vraag naar een speurtocht. Het Flevo-landschap biedt rugzakroutes en speurtochten. Bij een rugzakroute ga je met een tas vol aanwijzingen en hulpmiddelen op pad.

Speurtochten en rugzakroutes

Activiteiten

Het bezoekerscentrum is het startpunt voor verschillende excursies. Onder het motto 'natuur dichtbij' brengt Het Flevo-landschap de natuur naar de mensen. Ga mee met een van onze excursies. Voor alle excursies geldt dat er slechts een beperkt aantal deelnemers mee kan. Meld u zich daarom op tijd aan.

Activiteiten

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!