Edelhert Femke Groenewoud.jpg

Bronstexcursies Natuurpark Lelystad

Bronstexcursies Natuurpark Lelystad

Bronstexcursies

Van eind september tot half oktober vindt de bronsttijd bij de edelherten plaats in Natuurpark Lelystad. De herten proberen dan indruk te maken op de vrouwtjes door hun imposante lokroep te laten schallen door het gebied. Dit burlen is een waar spektakel. Om dit bijzondere tafereel van dichtbij te kunnen meemaken, organiseert Het Flevo-landschap bronstexcursies .

Verschillende excursies
Wilt u meer weten over de bronst? Onze gidsen staan klaar om met u het gebied in te gaan op zoek naar de edelherten. Voor degene die minder mobiel zijn, zijn er ook avonden waarop de gids met de wagen eropuit trekt. In verband met coronamaatregelen zijn onze bronstexcursies iets anders ingericht dan u van ons gewend bent. Anders, maar niet minder leuk! Omdat de excursie voor een deel in het donker plaatsvindt, en hierdoor afstand houden lastig kan zijn. Hebben wij voor twee varianten gekozen. Een wagenexcursie op inschrijving en een privé wandelexcursie met uw eigen gezelschap.

Overzicht excursies

Prive excursie met gids - wandeling voor max 10 personen
Deze wandeling is op 1, 4, 6, 8, 10, 13 en 17 oktober van 17.30 tot 19.30 uur
U kunt met uw eigen gezelschap van maximaal 10 personen met de gids mee op wandelexcursie.

Bronstexcursie - excursiewagen voor het hele gezin
Deze excursie met onze excursiewagen is op 2, 3, 9 en 16 oktober van 17.30 tot 19.30 uur
Er zijn plaatsen beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen. 

Goed om te weten!

Deelnemers aan de bronstexcursies dienen zich te houden aan de coronamaatregelen en dus voldoende afstand tot elkaar en de gids te houden. 

Zonder gids de bronst verkennen? Dat kan alleen als u op de paden blijft en u zich aan de openingstijden houdt. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang (dat is in oktober 18.45-19.15 uur). De excursies met gids blijven langer in het gebied.

Om logische redenen zijn honden pertinent zijn niet toegestaan in het edelhertenverblijf.

IMG_8690-1.jpg

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!