Foto Joyce Hoed 2.jpg

“De Lepelaarplassen is één van de mooiste plekjes van Almere”

donateur Joyce Hoed

Natuur- en vogelliefhebber Joyce Hoed doneerde één m2 voor het herstel van de vogeleilanden in de Lepelaarplassen. “Als kind was ik al gefascineerd door vogels en struinde ik door de Lepelaarplassen om vanuit de bosjes naar vogels te kijken. Sinds ik vrijwilligerswerk ben gaan doen voor Het Flevo-landschap is die fascinatie alleen maar groter geworden. Ik ben de Lepelaarplassen én haar vogels aan het herontdekken. Het is zo prachtig hier. Het is echt één van de mooiste plekjes van Almere”.

Orkest van vogels

Joyce Hoed (42 jaar) woont al 40 jaar in Almere, in de omgeving van de Lepelaarplassen. “Ik heb het gebied zien ontwikkelen. De wilgen die hier staan zijn slechts ietsje ouder dan dat ik ben”.  De liefde voor natuur zat er bij Joyce al snel in. Als kind wilde ze boswachter worden. Het werd iets anders. Met veel plezier werkt ze nu als technisch manager aan grote waterbouw- en natuurontwikkelingsprojecten. "Natuur is erg belangrijk voor mij. Ik kom er tot rust. Als ik ’s morgens heel vroeg door de Lepelaarplassen loop, klinkt er een orkest van vogels. De jaargetijden, de kleuren, het maakt mij blij en geeft mij energie”. 

Steentje bijdragen aan de natuur

In 2019 besloot Joyce als beheervrijwilliger bij Het Flevo-landschap aan de slag te gaan. “Het is erg leuk om te doen. Samen met andere vrijwilligers zorgen we ervoor dat we onze lokale omgeving mooi houden! Ik vind het erg fijn om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan de natuur in en rondom Almere”.

Foto Joyce Hoed 6Oase voor vogels

Toen Joyce hoorde over het project van Het Flevo-landschap om de vogeleilanden in de Lepelaarplassen te herstellen, wilde ze daar graag aan bijdragen. “Het herstel van de vogeleilanden zorgt ervoor dat dit gebied nog waardevoller wordt voor de lepelaar en heel veel andere vogelsoorten. Er komt meer veilig rust- en broedgebied bij. Qua locatie kan het een oase worden voor diverse vogelsoorten. Prachtig toch? Ik hoop dat met dit project de toekomstige generatie van dit bijzondere gebied én haar vogels kan blijven genieten”.


Ook helpen?

Wilt u zich aansluiten bij natuurliefhebbers als Joyce en bijdragen aan het herstel van de vogeleilanden in de Lepelaarplassen? Elke bijdrage is welkom!

Help mee

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!