wandelen-pampushout.JPG

Wandelen en fietsen Pampushout

  • Elke dag
  • Wandelexcursie Fietsexcursie
  • Pampushout

Over de activiteit

Ten westen van Almere, grenzend aan het Markermeer, ligt De Pampushout, een bos dat ruim 20 jaar geleden is ingeplant en inmiddels is uitgegroeid tot een bosgebied van formaat. De Pampushout, grenzend aan de Hoge Ring ter hoogte van de Muziekwijk, is bij veel Almeerders bekend. Vooral wandelaars, fietsers en ruiters hebben het bos ontdekt. Er is hier dan ook voor hen veel te genieten.

Het op het eerste gezicht wat eentonige populierenbos blijkt bij nadere kennismaking een gevarieerd loofbos met een grote verscheidenheid aan bomen en struiken te zijn. Het 500 hectaren tellende gebied wordt geken- merkt door een bonte afwisseling van bosvakken, lanen, open plekken, akkers, weiden en waterpartijen.

Vele dieren zijn hier te vinden zoals reeën, konijnen, vossen en hazen en naast de vele zangvogels ook haviken en buizerds.

Het is nog steeds een jong bos, maar er zijn veel soorten loofbomen aangeplant. 

In de Pampushout zijn drie wandelroutes gemarkeerd: één met blauwe palen (in het noordoostelijk deel, startpaal bij de helicopterparkeerplek), één met gele palen (in het zuidwestelijk deel), en de Scheepswrakkenroute.

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!