Schokland-luchtfoto.jpg

Ruïnewandeling

Geen

Over de activiteit

Wandelen op Schokland is een populair uitje. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is meestal de vaste en voor de hand liggende route die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert. De Ruïnewandeling voegt daar iets extra's aan toe.  De wandeling start bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin en voert via het Schokkerbos langs de contouren van het zuidelijk gedeelte van Schokland. U komt onder meer langs de kerkruïne op de zuidpunt en de hydrologische zone. U wandelt terug langs via de bosrand langs de kruidenrijke weides.

De afstand is 7,6 kilometer en lengte gemiddeld 2,5 uur. U kunt hier de Ruïnewandeling downloaden. 

Houdt u van lange wandelingen? Combineer deze wandeling dan met de Vluchthavenwandeling. Zo heeft u het volledige 'rondje Schokland'

Onderweg het museum of restaurant Schokland bezoeken? Kijk hier voor de openingstijden restaurantschokland.nl.

Bijzonderheden

U kunt te maken krijgen met natte en modderige stukken. Ook gaat de route over graspaden en enkele bospaden met veel oneffenheden. De route is daardoor niet geschikt voor wandelwagens en mensen die slecht ter been zijn. Langs de route staan informatiepanelen. U loopt voor eigen risico. Honden mogen mee, maar moeten aangelijnd zijn.

Startlocatie

De wandelingen starten bij Bezoekerscentrum De Gesteentetuin Keileemweg 1, 8319 AC Schokland.
U kunt ook starten bij Museum Schokland, Middelbuurt 3, 8319 AC Schokland.


Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!