rugzakroute-4.JPG

Rugzakroute Wonen in de natuur (6 t/m 9 jaar)

De kosten zijn €2,50 per kind. Dit is inclusief een speurvel, een potloodje en een diploma. Voor het rugzakje moet ook een borg van €10,- betaald worden. 

Over de activiteit

Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek!

Mensen hebben allerlei verschillende soorten woningen, aangepast aan de omgeving. Eskimo’s wonen in iglo’s, nomaden in een tent. Elke diersoort heeft ook zijn eigen woning. De ooievaars bouwen hun nest op een paal, de otters graven een hol en de Pater Davidsherten lopen het liefst in het open veld. Met de rugzakroute "Wonen in de natuur" maak je kennis met de verschillende diersoorten in Natuurpark Lelystad en hun woningen.

In de rugzak zit een boekje met allerlei vragen en opdrachten. Soms heb je extra voorwerpen nodig om de vragen te beantwoorden, zoals een loeppotje of een cd. Ook die zitten in de rugzak. Net als een speurvel, waarop je je antwoorden kunt schrijven, en een potloodje. Als je alle opdrachten gedaan hebt, weet je alles over wonen in de natuur. Als bewijs ontvang je een diploma.

Bijzonderheden

Reserveren is voor gezinnen niet nodig, maar voor kinderfeestjes of scholen wel noodzakelijk. 

Startlocatie

De rugzakroute is te verkrijgen en te starten(tijdens openingstijden) bij Bezoekercentrum Natuurpark Lelystad, vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. 

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!