rugzakroute-2.JPG

Rugzakroute Ranger in Natuurpark Lelystad (8 t/m 12 jaar)

De kosten zijn €2,50 per kind. Dit is inclusief een speurvel, een potloodje en een diploma. Voor het rugzakje moet ook een borg van  €10,- betaald worden. 

Over de activiteit

Vind je de natuur erg interessant en weet je er al best veel vanaf? Dan kun je misschien wel ranger van Natuurpark Lelystad worden. Tijdens deze speurtocht wordt eerst je kennis van de planten en dieren in het Natuurpark op de proef gesteld.

Met de 'Ranger' rugzakroute leer je het werk van een echte ranger kennen. Soms kruip je in de huid van de dieren en moet je staan als een ooievaar of eten als een vogel. Bij andere opdrachten bepaal je de lengte van een boom met een bomenmeter, of herken je bladeren aan hun vorm. Ook ontdek je overeenkomsten tussen mensen en dieren.

Alle materialen die je nodig hebt om de opdrachten met goed gevolg te kunnen volbrengen, zitten in de rugzak. Net als een speurvel en een potloodje om de antwoorden op te schrijven. Heb je alle opdrachten vervuld, dan krijg je een Ranger diploma!

Bijzonderheden

Reserveren is voor gezinnen niet nodig, maar voor kinderfeestjes of scholen wel noodzakelijk.

De rugzakroute is te verkrijgen bij het Bezoekercentrum tijdens openingstijden.

Startlocatie

De rugzakroute is te verkrijgen en te starten(tijdens openingstijden) bij Bezoekercentrum Natuurpark Lelystad, vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. 

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!