_DFO5106-Flevolandschap-Burchtkamp- Ernst Dirksen Fotografie-20170828.JPG

Burchtkamp & de boeren

  • Geen actieve datum voor deze activiteit
  • Wandelexcursie
  • Lelystad

Begunstigers kunnen deelnemen aan deze excursie voor €3,50. Niet begunstigers betalen €5,-

Over de activiteit

Op enkele kilometers ten zuiden van Lelystad ligt tussen de A6 en de Meerkoetenweg het natuurgebied ‘De Burchtkamp’. Dit is een zeer gevarieerd gebied waarvan de kern bestaat uit een grote plas met diverse eilandjes en moerassige delen waarin de waterstand wordt bepaald door neerslag, verdamping en de grondwaterstand. De grond rond deze plas bestaat uit pleistoceen zand (kalkrijk zand), voor Flevoland een zeldzaam biotoop. Hier hebben zich interessante soortenrijke planten gevestigd met een bijbehorende insectenfauna. Door de gevarieerde inrichting broeden er tientallen vogelsoorten.

Aan de randen van dit gebied ligt een aantal landbouwpercelen. Door de unieke locatie wordt hier op een andere manier geboerd dan op veel andere plekken in Flevoland. Stichting Flevo-landschap werkt hier met de boerenfamilie Keijzer aan een vorm van landbouw waarin veel ruimte is voor de natuur, zowel de flora als de fauna. Denk daarbij aan het telen van enkel extensieve gewassen in stroken afgewisseld met verschillende natuurstroken.

Natuurgebied de Burchtkamp is normaliter niet toegankelijk voor publiek, maar op woensdag 13 juli kunt u mee op excursie door dit prachtige gebied! Er zal tijdens de excursie veel aandacht zijn voor de manier van landbouw die op deze locatie wordt bedreven maar ook voor de dieren en planten in dit unieke gebied!

Bijzonderheden

excursie duurt circa 2 uur

Startlocatie

Meerkoetenweg 23 te Lelystad

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Andere activiteiten op dezelfde datum:

  • zondag 14 augustus

    Van wisent tot eland

    Lelystad

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!