Winterkoninkje - Randy van Domselaar - top 10 (1).jpg

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op zoek naar een antwoord op uw vraag?

Kijk snel of u het antwoord hier vindt! Staat uw vraag niet in het onderstaande lijstje? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail ons via info@flevolandschap.nl

Hoe geef ik een wijziging in mijn adresgegevens door?

Een nieuw adres? We passen het graag in uw gegevens aan. U kunt uw wijziging doorgeven via ons wijzigingsformulier en dan maken wij het in orde.

Ik wil graag mijn begunstigersbijdrage verhogen, hoe doe ik dat?

Wat geweldig dat u uw bijdrage wilt verhogen. U kunt uw verhoging doorgeven via ons wijzigingsformulier en dan maken wij het in orde.

Ik wil graag mijn begunstigersbijdrage opzeggen, hoe doe ik dat?

Wat jammer dat u erover denkt om te stoppen als begunstiger van Het Flevo-Landschap. Op deze pagina leest u hoe u kunt opzeggen.

Hoe kan ik met mijn begunstigerpas gratis parkeren bij Natuurpark Lelystad?

Als u aan komt rijden bij Natuurpark Lelystad, kunt u de begunstigerpas bij de automaat (links boven) aanbieden. De slagboom gaat daarna automatisch open. Verlaat u het Natuurpark, dan dient u wederom uw begunstigerpas bij de automaat bij de slagboom aan te bieden.

Ik ben mijn begunstigerspas verloren, hoe kan ik een nieuwe pas aanvragen?

U kunt een nieuwe pas aanvragen door een bericht te sturen via ons contactformulier. Wij vragen voor het vervangen van uw pas een kleine bijdrage van €3,- voor pas- en verzendkosten.

Hoe kan ik een extra donatie doen?

U kunt op elk moment een extra donatie doen. Dat kan online via ons donatieformulier. Daar kunt u gemakkelijk doneren via iDEAL. Maakt u liever zelf uw donatie over? Dat kan natuurlijk ook. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL97 RABO 0356 0138 20, ten name van Stichting Flevo-landschap onder vermelding van “Extra donatie” en eventueel uw begunstigernummer. Alvast hartelijk bedankt! 

Ik heb het magazine nog niet ontvangen, klopt dat?

Als begunstiger ontvangt u drie keer jaar ons magazine ‘Natuur dichtbij’. In het voorjaar (april), de zomer (augustus) en in het najaar (november). Heeft u het magazine recent niet meer ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier, dan controleren wij of al uw gegevens nog correct in onze administratie staan.

Ik ben begunstiger, maar wil het magazine niet meer ontvangen. Hoe kan ik dit regelen?

U kunt dit doorgeven via ons contactformulier en dan maken wij dit in orde. Wilt u wel op de hoogte blijven van het laatste natuurnieuws uit Flevoland via onze e-mailnieuwsbrief? Meld u zich dan hier aan!

Ik wil graag op de website inloggen. Hoe maak ik een profiel aan?

U hoeft alleen een profiel aan te maken als u een betaalde excursie of activiteit wilt boeken. U drukt hiervoor eerst op de button ‘Reserveren’. Vervolgens kiest u voor ‘Nieuwe klant’. U komt dan op een registratieformulier terecht waarmee u uw eigen profiel aan kunt maken.

Ik wil graag op de website inloggen, maar ik weet mijn gegevens niet meer. Wat kan ik doen?

Op de inlogpagina kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. Vervolgens kunt u uw e-mailadres invoeren en start het proces om een nieuw wachtwoord aan te maken. Als u dit heeft afgerond, kunt u inloggen met uw e-mailadres en uw nieuw ingestelde wachtwoord.

Wat is mijn begunstigernummer?

Uw begunstigernummer kunt u op onze brieven terugvinden boven uw adresgegevens. Dit nummer bestaat uit 5 of 6 cijfers. Heeft u geen brief meer van ons thuis liggen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier

Let op, op uw begunstigerspas staat niet uw begunstigersnummer vermeldt. Wel kunnen wij uiteraard uw gegevens aan de hand van uw begunstigerspas opzoeken.

Waar kan ik een melding doen over problemen in jullie natuurgebieden (zoals een dood of gewond dier, vernieling, overlast, etc.)?

Als u een dood dier heeft gevonden, dan kunt u dit melden via de website van NVWA

Heeft u een dood dier in één van onze gebieden gevonden op een plek waar veel mensen komen (zoals langs wandelpaden, bij observatiehutten of op parkeerplaatsen)? Meld dit dan ook bij ons! Dit kan via het contactformulier of direct via e-mail info@flevolandschap.nl.

Overige meldingen kunt u aan ons doorgeven via ons contactformulier.

Mag ik met een drone vliegen boven natuurgebieden?

Drones kunnen in natuurgebieden zoogdieren en vogels verontrusten. Daarom is het gebruik van drones in de gebieden van Het Flevo-landschap niet toegestaan. In uitzonderlijke en incidentele gevallen kan na expliciet overleg een eenmalige toestemming worden gegeven.

Waar mag ik lopen met mijn hond?

In veel gebieden van Het Flevo-landschap is uw hond van harte welkom. Meestal wel aangelijnd. Op een aantal plekken mag uw hond onder appél lopen of zelfs los.

Meer informatie.

Ik wil graag een (commercieel) activiteit/ evenement organiseren in Natuurpark Lelystad

Regelmatig worden er door particulieren en bedrijven activiteiten ondernomen in Natuurpark Lelystad; soms op eigen initiatief en soms in samenwerking met Het Flevo-landschap. Het is natuurlijk ook een prachtig park om gebruik van te maken. Echter wil Het Flevo-landschap graag op de hoogte zijn van alles wat er in het park plaatsvindt.

Daarom moeten ALLE activiteiten, minimaal 2 weken voor de activiteit, vooraf gemeld worden via onderstaand formulier.

Meer informatie

Mag ik een geocache plaatsen in een gebied van Het Flevo-landschap?

Omdat geocachen een leuke manier is om van de natuur te genieten, werkt Het Flevo-landschap samen met globalcaching. Geocachen is een schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld. Met een gps gaan deelnemers op zoek naar een ‘cache’ of schat.


Ook in onze gebieden liggen deze schatten. Het Flevo-landschap blijft zo op de hoogte van waar de caches liggen en kan de cachers vertellen waar ze de caches wel of juist niet kunnen plaatsen. De cachers komen zo meer te weten over de mogelijkheden in onze gebieden.

Cache plaatsen

Mensen die een cache willen plaatsen in een van onze gebieden, hebben hier toestemming voor nodig. Met dit formulier kunt u toestemming vragen. Hier vindt u onze voorwaarden voor het plaatsen van een cache.

Worden er vleespakketten verkocht?

In het Natuurpark Lelystad leven o.a. wilde zwijnen en edelherten. Zij leven in ruime gebieden en vertonen daardoor natuurlijk gedrag. Stichting Het Flevo-landschap beheert deze gebieden, verzorgt de dieren en doet aan populatiebeheer indien dit noodzakelijk is. Het vlees dat vrij komt, nadat voor afschot gekozen is, is de afgelopen jaren enkele keren ook te koop geweest voor begunstigers van Het Flevo-landschap. 

Bent u begunstiger en wilt u op de hoogte worden gebracht indien er pakketten zijn, dan kunt u uw interesse kenbaar maken via dit formulier. Uw e-mailadres wordt toegevoegd aan ons klantenbestand en zodra er weer wildpakketten beschikbaar zijn, dan informeren wij u daar over per e-mail. Het gaat echter om kleine aantallen pakketten, wij kunnen afname niet garanderen. 

Klik hier om uw interesse kenbaar te maken.

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!