DSC01450.JPG

Priembos

Bijzonderheden

  • Wandelpaden
  • Honden toegestaan

Over het gebied

Een jong bos, grenzend aan de Hoge Vaart. In dit gebied groeien vooral populieren, wilgen, essen, esdoorns en beuken. Ook staan er robinia’s. Langs de Hoge Vaart zijn natuurvriendelijke oevers die het bos aantrekkelijk maken voor bevers.

Cirkelvormig bos

Het jonge Priembos langs de Hoge Vaart is feitelijk een uitloper van het Horsterwold. Het vormt een verbinding tussen de Stichtse Putten en de bosgebieden bij Almere. Vooral vanuit de lucht is goed te zien dat aan het bos een bijzonder ontwerp ten grondslag ligt: centraal staat een groot cirkelvormige bosvak. Het Priembos bestaat vooral uit populier, es, esdoorn, eik en beuk. Ook een bijzondere soort als de robinia is er aangeplant.

Bevers en andere zoogdieren

Langs de Hoge Vaart zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd waar bevers prima kunnen leven. De bever en andere diersoorten profiteren van de rust in het bos. Ook vos, ree, konijn, wezel, hermelijn, egel, bruine rat en bosmuis komen er voor.
Het gebied is ontdekt door sportvissers die vooral in de Hoge Vaart zijn geïnteresseerd. Recreanten die op dit water varen, leggen er vanwege de rust soms even aan.

Beheerplan Priembos

Kenmerken

Toegankelijk
Vrij toegankelijk via het Adelaarspad.
Gemeente
Zeewolde
Aangelegd in
1993
In beheer sinds
1995
Oppervlakte
39 ha
Bereikbaarheid
Pad loopt vanaf de Adelaarsweg evenwijdig aan het kanaal en eindigt bij het Priembos.
Ligging
In de driehoek tussen Hoge Vaart, Gooiseweg en Adelaarsweg.

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!