Wildwallen-1.JPG

Wildwallen

Bijzonderheden

  • Wandelpaden
  • Laarzen aanbevolen
  • Verrekijker aanbevolen

Over het gebied

Houtwallen, afgewisseld met kleinschalig grasland. De meest voorkomende boom- en struiksoorten in de Wildwallen zijn zomereik, zwarte els, hazelaar, Spaanse aak, vuilboom, es en haagbeuk. Ook zijn er klimplanten als hop en kamperfoelie geplant.

Kleinschalig landschap

De Wildwallen zijn houtwallen (maar dan zonder grond) met diverse struiksoorten en van verschillende breedte met daartussen kleinschalige graslandjes, aangelegd op de restanten van een kleidepot. Het kleinschalig ontworpen landschap is een voorbeeld van natuurbouw, oorspronkelijk aangelegd als proefobject. De aangeplante houtwallen zijn in samenstelling vergelijkbaar met houtwallen in de Achterhoek en Friesland. Ze bestaan uit vooral zomereik, zwarte els, hazelaar, Spaanse aak, vuilboom, es en haagbeuk. Klimplanten zoals heggenrank, bosrank, hop en kamperfoelie zijn in 1975 in kleine aantallen bijgeplant. In 1998 is vanaf de Larservaart tot aan een houtwal een ondiepe, met het kanaal verbonden plas aangelegd. Deze plas is een paaiplaats voor vissen en een rustplaats voor bevers. De houtwallen zijn rijk aan zangvogels.

Geef onze poldervogels natte poten!  

Poldervogels: dat zijn de vogels die zich thuis voelen in de natuur van Het Flevo-Landschap! Bijvoorbeeld de grutto, roerdomp, waterral of kievit. Die nestelen in het riet, schuilen tussen moerasplanten of zoeken hun voedsel in de vochtige bodem. Maar in droge tijden zijn sommige natuurgebieden niet nat genoeg. Daarom komen we nu in actie. Met jouw steun zorgen we voor greppels, poelen en een hoger waterpeil. Samen geven we onze poldervogels jaarrond natte poten. Help je mee?

Doneer nu

Kenmerken

Toegankelijk
De niet-ingerasterde delen zijn vrij toegankelijk.
Gemeente
Dronten
Aangelegd in
1970
In beheer sinds
1994
Oppervlakte
38 ha
Bereikbaarheid
Honden niet toegestaan
Ligging
Aansluitend aan het Larserbos en de Rietweg, tussen Larservaart, Kuilweg en Kuiltocht.

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!