Friese-hoek-2.JPG

Friese Hoek

Bijzonderheden

  • Laarzen aanbevolen
  • Verrekijker aanbevolen

Over het gebied

Een langgerekte strook bos, onder andere belangrijk als stapsteen voor vogels die er tijdens de trek voorbijkomen. Door de ruige vegetatie is de Friese Hoek rijk aan insecten.

Stapsteen

Dit kleine natuurgebied bestaat uit een langgerekte strook bos. Het ligt direct achter de dijk tegenover de Friese plaats Lemmer vlakbij Rutten, de meest noordelijke woonkern in de Noordoostpolder. Ondanks de geringe grootte is de Friese Hoek een belangrijke stapsteen voor vogels die er tijdens de trek passeren. Door de ruige vegetatie is het gebied rijk aan insecten. Deze zijn een voedselbron voor de vogels. Ook voor zoogdieren zoals reeën en marterachtigen is het een belangrijke stapsteen in het landschap dat verder open is.

Ganzen

's Winters vliegen er duizenden ganzen over de dijk heen en weer tussen de slaapplaats bij de Steile Bank - een ondiepte in het IJsselmeer voor de kust van Gaasterland - en de foerageerplekken in de Noordoostpolder. Op de dijk staat een lichtbaken voor boten die in de buurt van de Steile Bank varen.

Bescherm de natuur in Flevoland!

Het Flevo-landschap zet zich elke dag weer in om de Flevolandse natuur te beschermen en te ontwikkelen. Maar dat kunnen we niet alleen. Draagt u de natuur in Flevoland ook een warm hart toe? Word dan nu begunstiger. Al vanaf € 25 per jaar beschermt u de natuur bij u in de buurt. Meld u hieronder aan en profiteer van mooie voordelen:

  • Welkompakket met gratis beleefkaart
  • 3x per jaar ons magazine ‘Natuur dichtbij’
  • Gratis parkeren bij Natuurpark Lelystad
  • Korting op activiteiten en excursies in de natuur.


Aanmelden

Kenmerken

Toegankelijk
Niet toegankelijk.
Gemeente
Noordoostpolder
Plaats
Lemmer
Aangelegd in
1955
In beheer sinds
1994
Oppervlakte
3,5 ha
Ligging
Aan de voet van de Noordermeerdijk ten noorden van kilometerpaal 7

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!