MSW_0907.jpg

Groepsexcursies Natuurpark Lelystad

Groepsexcursie Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad

In Natuurpark Lelystad leven bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Zo kunt u oog in oog komen te staan met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten. De dieren leven in grote leefgebieden dus het is altijd een uitdaging om de dieren te kunnen spotten. Het prachtig onderhouden park heeft kilometerslange goede fiets- en wandelpaden langs de dieren.

Aanvraagformulier groepsexcursie

Wandelexcursie

Uw groep wandelt door het Natuurpark met een gids die u allerlei wetenswaardigheden over de dieren en planten vertelt. Deze excursie kunt u het hele jaar door boeken. Voor groepen met meer dan 20 personen kunt u meerdere gidsen boeken.

Duur: 1,5 uur
Groepsgrootte: Maximaal 20 personen
Kosten: €80,- per groep

Excursiewagen

Ideaal voor oudere en jongere natuurliefhebbers is een rondrit met de excursiewagen, De Salamander. Deze elektrische wagen is geschikt voor 16 personen en is heel stil, zodat u volop kunt genieten van de natuur. Uw groep maakt een rit door het park, waarbij de gids op de mooiste plekken stopt om u uitleg te geven over de dieren. 

Duur: 1,5 uur
Groepsgrootte: Maximaal 16 personen
Kosten: €140,- per groep

Let op: op zondagen in juni, juli en augustus geen aanvragen mogelijk.

Vaarexcursie

Natuurpark Lelystad beschikt over een elektrische fluisterboot. Hiermee kunt u de natuur vanaf het water beleven. De fluisterboot vaart van 1 mei tot 1 november. 

Duur: 1 uur
Groepsgrootte: Maximaal 20 personen
Kosten: €140,- per groep

Let op: op zondagen in juni, juli en augustus geen aanvraag mogelijk.

Wagen-vaarexcursie

Wilt u het volledige park zien vanaf het water en vanaf de weg? dat kan! Ga mee met de wagen-vaarexcursie en combineer een rondrit met de excursiewagen (max 16 pers) met een ronde met de electrische fluisterboot (max 20 pers). De groep van maximaal 36 personen wordt in twee gesplitst. De ene groep gaat met de excursiewagen en de ander met de boot. Na 45 minuten is er een wisseling. Deze excursie is te reserveren van 1 mei tot en met 31 okt.

Groepsgrootte: Maximaal 36 personen 
Kosten: €280,- per groep 

Let op: op zondagen in juni, juli en augustus geen aanvragen mogelijk.

Fietsexcursie

Ontdekt u het Natuurpark liever per fiets? Met 18 km aan fietspaden bent u niet snel uitgefietst. De gids brengt u naar de mooiste plekjes van het park en stopt regelmatig om een toelichting te geven. Deze excursie is het hele jaar beschikbaar. Uw groep kan zelf fietsen meenemen, of fietsen huren voor €7,50 per stuk. Hiervoor dient u wel te reserveren. Er zijn maximaal 15 fietsen beschikbaar.

Duur: 1,5 uur
Groepsgrootte: Maximaal 20 personen
Kosten: €80,- per groep (exclusief fietsenhuur)

Restaurant Hajé Natuurpark

Combineer een exursie in Natuurpark Lelystad met bijvoorbeeld verse koffie met gebak of een lekkere, gezonde lunch. In het hart van Natuurpark Lelystad ligt restaurant Hajé Natuurpark. Ook voor feesten, partijen en jubilea is het Natuurpark een bijzondere locatie. Hiervoor staat het restaurant en de naastgelegen zaal ter beschikking maar ook de Waterlely, een apart gebouw midden in de natuur. 

_DFO0961-Natuurpark-Het Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170509-2.jpg

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!