Schokland-haven-noordpunt.jpg

Groepsexcursie Werelderfgoed Schokland

Groepsexcursie Werelderfgoed Schokland

Werelderfgoed Schokland

Op Werelderfgoed Schokland voelt u de geschiedenis van duizenden jaren. Op het voormalige eiland vindt u de overblijfselen van dit mysterieuze verleden: resten van visserswoningen, de kerk van Ens en enorme keien uit Scandinavië. Ontdek de historie van Schokland, u raakt niet uitgekeken in het 490 hectare grote natuurgebied. Het 50 jaar oude Schokkerbos en de natte graslanden vormen een perfecte broedplaats voor lepelaars, grutto’s en andere weidevogels.

Tot de aanleg van de Noordoostpolder was Schokland een eiland. Nu is het een bijzonder gebied in de Noordoostpolder. Zelfs zo bijzonder dat het als eerste in Nederland de Werelderfgoedstatus van UNESCO heeft ontvangen. Op en rond Schokland zijn bewoningsresten gevonden van duizenden jaren oud. Hier leefde men eeuwen lang dankzij en ondanks het water.

Wandelexcursie Werelderfgoed Schokland

Leer onder leiding van een deskundige gids, die vol zit met prachtige verhalen, het Nederlands eerste Werelderfgoed kennen. Deze excursie begint bij bezoekerscentrum de Gesteentetuin.

Duur: 2 uur
Groepsgrootte: Maximaal 20 personen
Kosten: €80,- per groep

Extra: Bezoekerscentrum de Gesteentetuin is een bijzondere locatie in het Schokkerbos en zeer geschikt als start- of eindpunt van een wandeling. 

Aanvraagformulier groepsexcursie

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!