Jannie vliegt naar Bremen

CW4E2241.jpgwoensdag 11 september 2019

Zeearend Jannie, de trots van Het Flevo-landschap, ontdekt de wereld. Jannie werd dit voorjaar geboren in ons gebied de Lepelaarplassen bij Almere en werd voorzien van een gps-tracker door de Zeearend Werkgroep Nederland. Dankzij de tracker kunnen we haar bewegingen goed volgen.

Jannie blijkt een ondernemende vogel en vliegt heel wat af. Toch vergeet ze haar geboortegrond niet en keert ze vooralsnog telkens weer veilig naar het vertrouwde nest terug.

Eind augustus/begin september vloog Jannie, na wat verkenningsvluchten over de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen, ineens naar de Veluwe. Daar bleef ze niet lang. Ze vloog kortstondig terug naar de Lepelaarplassen. De reislust kreeg haar al snel weer te pakken en opeens sloeg ze haar wieken uit voor een verre trip via Emlichheim naar Oldenburg. Vlakbij Bremen keerde ze ineens om en vloog ze terug naar Nederlands grondgebied. Via Assen, Steenwijk, Kampen en Putten vloog ze terug naar huis. We wachten met spanning op haar volgende omzwervingen.

Ook u kunt de omzwervingen van vier in Nederland geboren zeearenden volgen. Gewoon vanachter uw computer, laptop, tablet of telefoon. Ga naar de portal van de Werkgroep Zeearend Nederland en kom alles te weten over deze majestueuze dieren! Kijk op: https://portal.werkgroepzeearend.nl voor de gps-gegevens of https://www.werkgroepzeearend.nl/ voor overige informatie.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!