Het Flevo-landschap en festival Sunsation verlengen samenwerking

Ondertekening sunsation.jpgdonderdag 18 juni 2020

Het Flevo-landschap en de organisatie van het festival Sunsation hebben hun reeds jarenlang bestaande samenwerking verlengd door de ondertekening van een gebruiksovereenkomst voor de komende drie jaar. De overeenkomst werd ondertekend in het landart object Observatorium Robert Morris bij Lelystad, de unieke locatie van het oudste culturele festival van Flevoland. Sunsation wordt hier al vanaf 1982 jaarlijks gehouden aan het begin van de zomer. Als gevolg van de coronamaatregelen kan editie 39 van het festival dit jaar niet doorgaan.

Voorzitter Thom Ummels toont zich verheugd met de nieuwe verbintenis. “Wij werken op een hechte manier samen met Het Flevo-landschap en hebben hierdoor het festival kunnen uitbouwen tot wat het nu is: spraakmakend en goed passend bij de identiteit en uitstraling van Flevoland. De steun van de provincie en de gemeente Lelystad zijn daarnaast onmisbaar.” Ben Huisman, directeur van Het Flevo-landschap, onderschrijft dat standpunt: “Sunsation is de perfecte combinatie tussen natuur- en cultuurbeleving. Daar dragen wij als Het Flevo-landschap graag ons steentje aan bij.”

 “Het is uiteraard spijtig dat editie 39 dit jaar niet door kan gaan, maar we zijn al volop bezig met volgend jaar en de jubileumeditie nummer 40 in 2022. Wij richten ons hierbij steeds intensiever op samenwerking met lokale en regionale partners in culturele en andere sectoren. In dit kader zijn we bezig met de vorming van een Adviesraad. Bedoeling is een interactief klankbord te vormen met mensen die zich betrokken voelen bij het festival”, aldus Thom Ummels.

Sunsation draait om de zomerzonnewende, waarbij de zon in de vroege ochtend opkomt in één van de viziergaten van het Observatorium. Het is een breed festival met de nadruk op literatuur en poëzie. Andere elementen zijn theater, muziek, dans, en beeldende kunst. Het natuurlijk decor wordt gevormd door één van de belangrijkste landschapskunstwerken van Nederland. Het Observatorium dient als podium, tribune en decor. De combinatie van de unieke locatie, het bijzondere tijdstip bij het krieken van de dag, en de dichtkunst c.a. maken Sunsation tot een festival dat zijn weerga niet kent. Sunsation 39 wordt in 2021 gehouden op 18 en 19 juni.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!