Animatie en website over nieuwe natuur bij Schokland

14.jpgvrijdag 03 juli 2020

Aan natuurgebied en werelderfgoed Schokland gaan we de komende jaren aan de zuidkant ongeveer 200 hectare natuur toevoegen. In een nieuwe animatie leggen we in een notendop uit waarom we dat doen en hoe. Alle informatie is ook te vinden op een nieuwe website over het project, die we als Het Flevo-landschap samen met de gemeente Noordoostpolder en Waterschap Zuiderzeeland ontwikkelden: nieuwenatuurschokland.nl.

De nieuwe natuur wordt een combinatie van vochtig weidevogelgrasland, flora- en faunarijk grasland en biologische akkers die tot het eind van de winter met rust worden gelaten. Juist de combinatie van vochtig grasland en biologische akkers is fijn voor veel soorten weide- en akkervogels en bijvoorbeeld de beschermde rugstreeppad die al bij Schokland voorkomt.

Naast natuur werken we ook aan recreatiemogelijkheden in het gebied zoals wandel- en fietspaden, om iedereen werelderfgoed Schokland nog beter te kunnen te laten beleven.

Bekijk nieuwenatuurschokland.nl
Op de nieuwe website nieuwenatuurschokland.nl vertellen Het Flevo-landschap, gemeente Noordoostpolder en Waterschap Zuiderzeeland samen over de tijdlijn van het nieuwe project en de drie pijlers archeologie, natuur en water.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!