Fietspad Larservaartbos tijdelijk afgesloten

processed-f83a51c1-d17f-4fd4-a135-9a8b9604574b_vqDAYSH5.jpegwoensdag 12 januari 2022

Uit veiligheidsoverwegingen sluit Het Flevo-landschap per direct het natuurfietspad langs de Larservaart. Door extreme algengroei – zeker in combinatie met vocht en bevriezing - is het fietspad momenteel op bepaalde plekken zo glad, dat veilig fietsen niet mogelijk is.

Het Larservaartfietspad is een aantrekkelijke, kronkelende fietsroute van ongeveer 10 kilometer die parallel loopt aan de N302/Larserweg tussen Lelystad en de bossen langs het Veluwemeer. Het fietspad slingert door bosgebied, rietvelden en ruigten. Er staan sinds enige jaren waarschuwingsborden langs de route die fietsers wijzen op het gevaar van verraderlijke gladheid, maar helaas voorkomen deze borden niet alle glijpartijen. Omdat Het Flevo-landschap de veiligheid van haar bezoekers altijd voorop heeft staan en ongelukken wil voorkomen, is een tijdelijk afsluiten van het pad momenteel helaas de enige oplossing. 

Omleiding
Tijdens de tijdelijke afsluiting van het fietspad onderzoeken we hoe we het pad structureel, in alle jaargetijden, weer veilig begaanbaar kunnen maken. Tot die tijd kunnen fietsers gebruikmaken van de nabijgelegen fietsroute over het Larserpad (de parallelweg aan de andere kant van de N302/Larserweg). Deze omleidingsroute is even lang als het afgesloten traject en levert fietsers geen extra reistijd op. 

Het is nog niet bekend wanneer het Larservaartfietspad weer zal worden geopend.

Afsluiting en omleiding larservaart fietspad

Overzicht van de afsluiting van het Larservaartfietspad (rode lijn) en de beschikbare omleiding (blauwe lijn). 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!