Kunstroute Natuurkunstpark dit jaar in en op het water

plaatsen van werken van Natuurkunstpark 2015 werk van Ninette Koning.jpgGeplaatst: 25 juni

Op zaterdag 27 juni wordt weer de jaarlijkse kunstroute in Natuurpark Lelystad geopend, Natuurkunstpark! Dit jaar is het thema Water-Land. De kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland hebben dit keer geen werken gemaakt langs de wandelpaden, maar op het water.

Woensdag 24 juni hebben acht duikers van duikvereniging Aquavit geholpen met het plaatsen van de kunstwerken in het water. De bezoekers die de negen werken gaan bekijken, zullen merken dat ze op bijzondere plekken komen en uitzichten ontdekken die ze anders niet gezien zouden hebben. Er zijn in Natuurpark Lelystad namelijk heel veel prachtige en goeddeels verborgen waterpartijen.

Net als alle jaren hiervoor zijn er teksten geschreven bij de werken, toelichtingen. Dit keer in de vorm van dialogen. Het Water en Het Land gaan samen in gesprek. Ze praten over de kunstwerken en proberen op die manier het wezen van de mens te begrijpen. Het ene kunstwerk gaat over de drang van de mens om te bezitten, het ander gaat over reizen, weer een ander gaat over de willekeur, over de zinloosheid van het menselijk bestaan en vanzelfsprekend is er ook een werk dat gaat over de liefde. Water en Land begrijpen de mens na de negen kunstwerken beter, en ook de bezoeker zal zichzelf weer een beetje genuanceerder bekijken.

Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Anthea Simmonds, Gonny Geurts, Ingrid Slaa, Michel Bongertman, Christian Wisse, Els Franken en Mariël Bisschops zijn de negen kunstenaars. Hein Walter heeft de teksten geschreven. Het project wordt ondersteund door de gemeente Lelystad en Het Flevo-landschap. Op zaterdag 27 juni wordt de route geopend. Om 14.00 begint de gezamenlijke wandeling langs de werken. Tijdens de wandeling worden de dialogen ook uitgesproken. Gerard Poot spreekt de stem van het Land en Hein Walter spreekt de stem van het Water.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!