Natuurkunstpark 2022 start op 3 juli

NPL.jpegdinsdag 28 juni 2022

Alweer voor de 18de keer wordt op zondag 3 juli aanstaande 'Natuurkunstpark' georganiseerd in Natuurpark Lelystad, een kunstroute door het park met werk van kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland. Dit jaar zijn de kunstwerken geconcentreerd op één locatie – het grasveld tegenover De Waterlely.

Boomstam
De deelnemende kunstenaars kregen ieder een boomstam van twee meter met de uitdaging er een kunstwerk op, van of in te maken. Opvallend is dat iedere kunstenaar een totaal ander werk maakte met dezelfde materie. De een houdt het simpel, de ander maakt het ingewikkeld, de een zaagt de boomstam doormidden, de ander zet er nog een tweede bovenop, de een gebruikt veel kleur, de ander houdt het sober. Doordat ze dicht bij elkaar staan, zie je in alle verscheidenheid toch ook de eenheid.

BLOOM
Het thema is BLOOM. Op een steenworp afstand vindt de Floriade plaats en Kunstenaars Vereniging Flevoland loopt met het thema parallel aan dat evenement. Bloemen en bloeien? Kunnen we dat verwachten? Jawel, maar kunstenaars zoeken altijd de randen en dat doen ze ook hier.

Feestelijke opening
Op zondag 3 juli, om 14.00 uur, wordt Natuurkunstpark 2022 feestelijk geopend. En natuurlijk is iedereen welkom om daar bij te zijn. Als je op een ander moment wil komen, dan zijn daar in de zomer een aantal bijzondere gelegenheden voor. Zo organiseren de kunstenaars op een aantal momenten gratis workshops. Die workshops vinden plaats rond het bezoekerscentrum. De workshops vinden plaats op de vier zondagen vanaf 17 juli.

Ansichtkaarten
Op 17 juli zijn de gratis ansichtkaarten weer beschikbaar. Voor veel bezoekers een moment om naar uit te kijken. Dit keer zijn er 18 verschillende kaarten met daarop een afbeelding van het werk en een gedicht erbij. Om te versturen of om te bewaren. Ze zijn vanaf die zondag te vinden op de kaartenmolen in het bezoekerscentrum. En als je daar bent, dan is dat een mooi moment om je als begunstiger van Het Flevo-landschap aan te melden. Dan spaar je meteen je parkeerkaart uit. Tegelijk ondersteun je zowel de natuur als de cultuur en dat is eigenlijk voor iedereen goed.

Voor meer informatie over Kunstenaar Flevoland en Natuurkunstpark, kijk op www.flevokunst.nl

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!