Het Flevo-landschap doet aangifte van vernieling Staartreservaat

Staartreservaat 6 april 2017.JPGdonderdag 06 april 2017

Natuurgebied het Staartreservaat op Urk is volledig omgeploegd. Het vermoeden bestaat dat er door het gebied gecrost is. Het Flevo-landschap zal hier aangifte van doen.

Het natuurgebied is met enige regelmaat doelwit van vandalisme. Al eerder werd er met quads, auto’s en motoren door het gebied gecrost en vorige week nog werd een deel van het gebied, dat in totaal zes hectare groot is,  verwoest door brand (naar alle waarschijnlijkheid aangestoken). Boswachter Arjan Boon van Het Flevo-landschap is verbijsterd: “Ik vraag me dan altijd af of de daders weten dat de schade verder gaat dan een stuk verbrand veld of diepe sporen in het gras. Juist in dit gebied en in deze periode broeden bijzondere vogels. Ook groeien hier voor Flevoland bijzondere planten. Daar mogen we trots op zijn! Maar deze flora en fauna is wel gebaat bij rust. Niet voor niets mag je dit gebied niet in.”

Het gebied dat is aangetast bedraagt ongeveer twee hectare. Boon: “We verwachten dat dit gebied lang de tijd nodig heeft om zich te herstellen. Dan praat je al gauw over vele jaren.”

Het Staartreservaat op Urk, april 2017

Het Staartreservaat op Urk, zomer 2016

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!