Natuurliefhebbers genieten tijdens WILDkamperen in Natuurpark

IMG_1711.JPGzondag 09 juli 2017

Meer dan 100 kampeerders maakten afgelopen weekend gebruik van de mogelijkheid om te komen kamperen in Natuurpark Lelystad. Het Flevo-landschap stelt eenmaal per jaar het park open voor deze manier van natuurbeleving. Uit het hele land kwamen de kampeerders naar Natuurpark Lelystad voor dit bijzondere kampeerweekend. Sommigen vertelden zelfs speciaal een tent gekocht te hebben om het evenement, met de meest bijzondere slaapplekken, niet te hoeven missen.

Overal in het park stonden tenten en kon men vanuit de tent genieten van adembenemende uitzichten op bijvoorbeeld de grote centrale plas, het wisentengebied en de otters. En zelfs de bevers die in het park leven werden door veel kampeerders gespot vanuit de tent. 

Natuur dichtbij
In het park leven hele bijzondere diersoorten, sommigen zelfs met uitsterven bedreigd. De campinggasten konden aan diverse activiteiten mee doen om deze bijzondere dieren te ontmoeten. Zo kon men ’s ochtends mee met de boswachter op dierenronde, was er een speciale nachtwandeling en uiteraard kon men mee met de boot om op zoek te gaan naar de bevers. Met name de vier pasgeboren wisentjes trokken veel bekijks. Ook kon men met een gids op pad om alles te weten te komen over al het eten wat de natuur biedt.

In een apart gedeelte van het park kon men alles leren over het fenomeen bushcraften. Hoe maak ik het mijzelf zo comfortabel mogelijk in de natuur met weinig middelen? Tikaani Bushcraft Flevoland gaf diverse workshops aan de kampeerders en kinderen konden zich uitleven bij het huttenbouwen.

Swifterkamp
Het basiskamp voor de kampeerders was de Prehistorische Nederzetting. Hier stond elke ochtend een overheerlijk ontbijt klaar, konden de kinderen een verfrissende duik nemen en deelnemen aan diverse activiteiten en uiteraard ging elke avond het kampvuur aan.

Exclusief
De organisatie is tevreden over het verloop van deze derde editie van het WILDkamperen. Wij vinden het belangrijk dat onze begunstigers ons en onze gebieden leren kennen; aldus directeur Martin Jansen. En wij merken dat deze manier van natuurbeleving, voor jong en oud, hier zeker aan bijdraagt. En wat is nu leuker dan met je hele gezin midden in zo’n prachtig park als dit te verblijven? Of het volgend jaar weer mogelijk is om in het park te overnachten is nog niet bekend.

 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!