De Wilde Bijenlinie gaat van start in Flevoland

LandschappenNL en Postcodeloterij 2017.jpgdonderdag 09 februari 2017

Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL

1,7 miljoen euro ontvangen voor de realisatie van de Wilde Bijenlinie. Dit is fantastisch nieuws voor de bedreigde wilde bijen en voor Flevoland. Met een deel van dit bedrag gaan het Flevo-landschap en Landschapsbeheer Flevoland aan de slag met de realisatie van de Wilde Bijenlinie. 

Het gaat niet goed met de wilde bij. Er is een groot tekort aan kwalitatieve leefruimte, vooral op het platteland. Wilde bijen en hommels zijn van cruciaal belang voor de biodiversiteit van ons landschap. Zij bestuiven 80% van alle planten in Nederland. Als zij verdwijnen, zal de variatie in ons voedselaanbod flink afnemen: met name fruit en allerlei groenten worden dan niet meer bestoven. 

De Wilde Bijenlinie verbindt nieuwe en bestaande leefgebieden voor wilde bijen in heel Nederland. Ook in Flevoland. Het Flevo-landschap gaat nieuwe wilde bijen-plekken realiseren op hun terreinen en Landschapsbeheer Flevoland juist buiten deze gebieden. Nieuwe en bestaande bijenprojecten worden verbonden tot een verfijnd netwerk, noodzakelijk voor de wilde bijen om te overleven. Samen met maatschappelijke partners gaat gewerkt worden aan een bijvriendelijke inrichting van infrastructurele werken zoals dijken en spoorbermen. Op de Bee Happy Day in het voorjaar van 2018 kan iedere bewoner van Flevoland aan het werk om samen met de landschapsvrijwilligers hun eigen leefomgeving bijvriendelijk te maken.

Deelnemers bedankt

Dit voorjaar kunnen we al samen aan de slag met de Wilde Bijenlinie. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij het fantastische bedrag, dat op het Goed Geld Gala beschikbaar is gesteld voor de wilde bijen.  We zijn daarnaast samen met Landschappen NL en al onze collega- organisaties de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor de bijdrage van 13,5 miljoen euro. Het stelt de provinciale Landschappen in staat natuur aan te kopen, in te richten en recreatiemogelijkheden te realiseren. De Landschapsbeheerorganisaties kunnen dankzij deze bijdrage het Nederlandse landschap behouden door onder meer ruim 75.000 vrijwilligers te ondersteunen met kennis en materieel. 

« Terug

Archief > 2017 > februari

Geen berichten gevonden

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!