Kunstroute 'Natuurkunstpark' 2019 van 23 juni tot 1 november

20190529_180657.jpgvrijdag 14 juni 2019

Op zondag 23 juni wordt Natuurkunstpark 2019 geopend in Natuurpark Lelystad. Het Natuurkunstpark is een initiatief van Kunstenaars Vereniging Flevoland dat dit jaar haar 30-jarig jubileum viert. Om die reden bestaat de kunstroute dit jaar uit dertig kunstwerken, gemaakt door negentien verschillende Flevolandse kunstenaars. Het thema is 'boomsieraden'.

De kunstenaars kregen de opdracht om het thema letterlijk op te vatten en een sieraad voor een boom te maken. Ze mochten daarbij betekenis meegeven, maar dat was geen voorwaarde. Dus sommige kunstwerken zijn gewoon mooi, zoals een oorbel of een ketting bij een mens. Maar er zijn ook veel kunstwerken die mooi zijn en ook een boodschap uitdragen. Bloemen van plastic afval bijvoorbeeld of objecten die de boom moeten beschermen tegen de mens. Bij ieder kunstwerk staat een kort gedicht van vier regels. Dat gedicht geeft net voldoende informatie om te vertellen waar het kunstwerk over gaat.

De opening van de kunstroute vindt plaats op zondag 23 juni om 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Na een welkomstwoord begint de gezamenlijke wandeling. Tijdens de wandeling worden de werken bekeken en besproken. Sommige mensen blijven bij de groep, de een loopt wat sneller en anderen wat langzamer, dat gaat altijd heel gemoedelijk. Aan het eind staat in ieder geval weer een tafel klaar met eten en drinken.

De kunstroute blijft tot eind oktober staan. Vanaf 21 juli zijn de gratis ansichtkaarten weer beschikbaar. Op www.flevokunst.nl is van alles te vinden over het jubileum en over de projecten. 

« Terug

Archief > 2019 > juni

Geen berichten gevonden

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!