Het Flevo-landschap en Muziekfestival Uitgast verlengen samenwerking

Ondertekening Flevolandschap met Uitgast-5364 ©FotostudioWierd.jpgzaterdag 28 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus openden de heren Huisman van Het Flevo-landschap en Jager van Stichting Uitgast samen de 20ste editie van het klassieke muziekfestival Uitgast in Natuurpark Lelystad.

Zonder publiek
Wegens de geldende corona-maatregelen vond het tweedaagse festival dit jaar plaats als livestream zonder publiek. Het thema van Uitgast was passend: Ode aan natuur en cultuur. Een eigentijds thema, want zowel natuur als cultuur bieden mensen in tijden van corona troost, ontspanning en plezier. De diverse musici speelden hun muziek live op podia in het natuurpark voor de camera. Bezoekers konden deze optredens op zaterdagavond en zondag via een live-stream thuis op hun computer bekijken en beluisteren.

Toekomstige ambitie
Uiteraard willen zowel Stichting Uitgast als Het Flevo-landschap dat toekomstige edities van Uitgast weer 'gewoon' met publiek in het Natuurpark plaatsvinden. Om die gezamenlijke ambitie verder kracht bij te zetten, ondertekenden de heren Jager en Huisman tijdens de opening een meerjarenovereenkomst. Met het verlengen van de samenwerking laten beide organisaties zien dat ze vertrouwen hebben in continuering van het festival. Beide partijen willen het klassieke muziekfestival verder uitbouwen in de schitterende Lelystadse en Flevolandse natuur.

Uniek festival in de natuur
Uitgast is een gratis jaarlijks, tweedaags cultureel evenement met klassieke muziek in Natuurpark Lelystad. Het accent van het evenement ligt op de uitvoering van klassieke muziek, al dan niet in combinatie met andere instrumenten, vocalisten en/of andere kunstdisciplines. Musici spelen op diverse podia verspreid in het groen van Natuurpark Lelystad. Een uniek en indrukwekkend concept dat jaarlijks ongeveer 3500 bezoekers boeit.

Ondertekening Flevolandschap met Uitgast-5364 ©FotostudioWierd

De heren Jager (links) en Huisman (rechts) tekenen de meerjarenovereenkomst en openen Uitgast 2021.

Foto: Fotostudio Wierd.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!