Duitse otter opgevangen in vernieuwde otterverblijf Natuurpark

Nieuwe otter Natuurpark.jpgdinsdag 19 april 2022

Sinds dit paasweekend is er weer een perk opgevuld in het vernieuwde otterverblijf. De nieuwe Lelystadse otter komt uit Duitsland.

De nieuwe otter is drie jaar geleden als weesotter gevonden, nadat zijn moeder was doodgereden. De tijdelijke opvang heeft geprobeerd hem met de hand groot te brengen en weer uit te zetten, maar helaas is het dier later uitgehongerd teruggevonden. De otter is inmiddels overgebracht naar Natuurpark Lelystad waar het in een groot leefgebied is geplaatst.

In Natuurpark Lelystad vangt Het Flevo-landschap otters op die in het wild niet kunnen overleven. Begin 2022 is er een compleet vernieuwd verblijf opgeleverd in het park.

Dit is de eerste nieuw opgevangen otter in het vernieuwde otterverblijf. De langgekoesterde wens van Het Flevo-landschap voor een beter otterverblijf is mogelijk dankzij de steun van partners. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Afvalzorg, Landschapsbeheer Flevoland, Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Stichting, Stichting Nijhof Mens en Dier, Stichting HSHB, Kinderfonds van Dusseldorp, Pasman Stichting, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, en otteropvang de Rietnymf.  

Nieuwe otter Natuurpark

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!