Inloopbijeenkomst Noorderwold-Eemvallei deelgebieden 1 en 2

Noorderwold, deellocatie3maandag 27 juni 2022

Voor het nieuwe natuurproject Noorderwold-Eemvallei is voor deelgebied 1 en 2 een nieuw ontwerp gekomen. Begin juli komt het voorontwerpbestemmingsplan voor deze deelgebieden van fase 1 ter inzage te liggen. We organiseren daarom op dinsdagavond 5 juli 2022 een informatiebijeenkomst over dit aangepaste ontwerp. Op deze inloopbijeenkomst kunt u aangepaste plan bekijken en een toelichting op het ontwerp krijgen.

  • Waar: gemeentehuis Zeewolde, Raadhuisplein 1
  • Wanneer: dinsdag 5 juli van 19:30 – 21.00 uur
  • Voor wie: omwonenden en andere betrokkenen en belangstellenden
  • Aanmelden: voor deze inloopbijeenkomst is aanmelden niet nodig

Nieuwe Natuur Noorderwold-Eemvallei

Met steun van de provincie Flevoland realiseert Het Flevo-landschap langs de Ibisweg in Zeewolde in twee fasen in totaal zo’n 230 hectare nieuwe natuur. De ambitie is dat Noorderwold-Eemvallei zich ontwikkelt tot een gastvrij gebied waar bezoekers natuur kunnen beleven en natuurinclusieve landbouw kunnen ervaren. Hiervoor werkt Het Flevo-landschap onder meer samen met Stichting Hemus en ERF BV.

Deelgebieden 1 en 2

Voor de eerste fase natuurontwikkeling, 185 hectare, zijn er drie deelgebieden (zie kaart). Voor deelgebied 3 heeft de gemeenteraad van Zeewolde op 24 mei 2022 het nieuwe bestemmingplan vastgesteld. Voor deelgebieden 1 en 2 gaat het voorontwerp bestemmingsplan begin juli 2022 in procedure. De informatiebijeenkomst gaat over deelgebieden 1 en 2. Mocht u vragen hebben over deelgebied 3, dan kunt u deze uiteraard ook stellen. 

Noorderwold-Eemvallei wordt mede mogelijk gemaakt door het Programma Nieuwe Natuur van de provincie Flevoland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

EU flag_yellow_lowLogo_Nieuwe_NatuurLogo provincie FlevolandErf_logo_72dpi   Hemus_logo_RGB_72 dpi 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!