Eland geboren - Natuurpark Lelystad enige plek in Nederland waar elanden leven.

Eland.jpgGeplaatst: 15 juni

Nergens in Nederland zijn elanden te zien, behalve in Natuurpark Lelystad van stichting Het Flevo-landschap. Hoe bijzonder is het dan ook dat de beheerder vanmorgen een elandkalf aantrof in het leefgebied van deze dieren ‘Het kalfje is waarschijnlijk deze week geboren want het loopt al mee met de moeder‘ zegt trotse beheerder Hans Boekhoff. ‘We vermoedden al langer dat de eland drachtig was, maar het is altijd lastig vast te stellen’.

Bekijk hier de eerste beelden van het kalf: www.flevo-landschap.nl/eland

Vier elanden

Met de geboorte komt het aantal elanden in Natuurpark Lelystad op vier. Er zijn twee vrouwtjes en een mannetje. Omdat moeder en jong zich weinig laten zien, hebben de verzorgers het geslacht van de nieuwkomer nog niet kunnen vaststellen.

Elandvrouwtjes hebben een draagtijd van 235 dagen. Bij geboorte weegt het kalfje al 11 tot 16 kilo, verdubbelt zijn lichaamsgewicht in de eerste maand en groeit daarna een kilo per dag.  De eland is de grootste nog levende soort binnen de familie van de hertachtigen.  De elanden en het kalf zijn zeven dagen per week te zien in het gratis toegankelijke Natuurpark Lelystad aan de Vlotgrasweg 11. Het leefgebied van de dieren is groot, het kan daarom lastig zijn om de elanden te spotten. Meer informatie over het natuurpark vind u op www.flevolandschap.nl/natuurpark.

Download de foto

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!