iClicks schenkt opgezette roerdomp aan Het Flevo-landschap

flevolandschaproerdomp2.JPGGeplaatst: 17 januari

Sinds begin 2017 is het mogelijk om een zeer zeldzame vogel van dichtbij te zien in het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad. ‘We hopen op deze manier nog beter het verhaal van de bijzondere roerdomp te vertellen’, zegt Sietze Hess, hoofd communicatie van Het Flevo-landschap.

De opgezette vogel is geschonken door online marketing bureau iClicks uit Lelystad. ‘Het beestje vloog tegen het raam van de woning van mijn broer (en algemeen directeur van het bedrijf) en overleefde de klap niet. We kwamen er –uiteraard via Google- achter dat het om een roerdomp ging,’ vertelt Jelmer Post, Financieel directeur van iClicks.

‘We lazen dat de vogel weinig voorkomt in ons land. Hij zag er bovendien, met zijn mooie veren, ranke poten en lange snavel, prachtig uit. Een vogelliefhebber in Noord-Holland zette hem op… en dit is het resultaat.’

Sietze Hess vertelt dat Het Flevo-landschap erg blij is met de gift. ‘De roerdomp is zeldzaam en weet zich vaak goed te verstoppen tussen het riet. Ze zijn daardoor lastig te spotten. Er leven zo’n driehonderd broedende paren in Nederland. Een aantal van hen nestelt in de Lepelaarplassen.

Hier hebben we samen met de vogelbescherming en provincie ons best gedaan om –door onder andere slenken te graven - het gebied aantrekkelijk te maken voor moerasvogels’, vertelt hij. ‘De roerdomp broedt en foerageert vooral in waterrijke ongemaaide natte rietvegetaties en die biotoop is zeldzaam geworden.’

‘We zijn blij dat we de opgezette roerdomp, die letterlijk in onze achtertuin leeft, kunnen tentoonstellen in ons bezoekerscentrum’, zegt Sietze Hess. ‘Op deze manier krijgt de vogel, die een botsing met een raam helaas niet wist te overleven, een tweede leven’, voegt Jelmer Post toe.

‘We zijn blij dat we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan natuurbewustzijn van de inwoners van Flevoland. Wat ons betreft is dit een mooie start van een mogelijk nauwere samenwerking met Het Flevo-landschap’, besluit de ondernemer enthousiast.

De roerdomp staat in het bezoekerscentrum in Natuurpark Lelystad.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!