Ontdek het nieuwe stadsbos Pampushout

Flevolandschap opening Pampushout _ foto- Jasper Pluim-3.jpgGeplaatst: 04 juli

Met de feestelijke opening van stadsbos Pampushout op woensdag 4 juli heeft Almere er weer een nieuwe plek bij in het groenblauwe raamwerk dat stad en natuur met elkaar verbindt. Een plek waar Almeerders  kunnen flaneren, wandelen, sporten, en waar mensen én dieren volop kunnen genieten van de natuur. 

In een jaar tijd is de Pampushout getransformeerd van polderbos naar stadsbos. Het bos is opnieuw ingericht en is nu veel beter toegankelijk voor bezoekers. Er is een nieuw fietspad vanuit het Cascadepark, een laan om over te wandelen, kronkelige paden dwars door het bos om over te struinen en via het Homeruspad is het bos bereikbaar gemaakt voor wie met de auto komt. Kikkers, padden, salamanders, insecten, vogels en kleine zoogdieren hebben inmiddels  de nieuwe poel gevonden.  Het bosbeeld is gevarieerder geworden door de aanplant van meerdere soorten duurzame bomen en er is een plukbos geplant. En ook al zijn de jonge bomen nog niet volgroeid, het bos is nu al aantrekkelijker voor mensen en dieren.

Beleef Pampushout!|

Bij de her-opening van Pampushout is een nieuwe picknick-kaart met alle bezienswaardigheden gemaakt. Deze wijst de weg in het nieuw ingerichte bos.  Download hier de plattegrond of de flyer.

Kindertheater
Het bos Pampushout begint steeds meer te bruisen met activiteiten, zoals natuurtheater voor kinderen. Het Land van Lian is een interactieve theatervoorstelling mét een huifkartocht voor kinderen vanaf zes jaar onder leiding van professionele acteurs. De voorstellingen vinden plaats van 15 juli t/m 1 augustus op zondag, maandag, dinsdag en woensdag van 14:00 uur tot 16:00 uur. Op donderdag 2 augustus is er een unieke, eenmalige nachtvoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Kaarten zijn te bestellen op www.speelwildernis.nl.

Bootcamp
Run4Free ademt sport! Met een aantal vrijwillige sportcoaches verzorgen zij elke zaterdagochtend, het hele jaar door gratis bootcamp trainingen in de buitenlucht. Of het nu regent ,waait of sneeuwt zij staan altijd klaar om sportievelingen te verrassen met 60 minuten ludieke sportactiviteiten. Op zaterdag beginnen zij hun training in Pampushout om 10:00 uur. Deelname aan de sportactiviteiten is 100% gratis. Meer informatie vind je op: www.run4free.nl.

De omvorming van Pampushout, van Polderbos naar Stadsbos, is mogelijk gemaakt met bijdragen van het Fonds Verstedelijking Almere (Almere 2.0) en de Stichting Het Flevo-landschap.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!