Gastlessen Schokkerbij

Rob triest op school1.jpgGeplaatst: 19 juli

Imker Rob Triest is de afgelopen week bij basisschool De Wingerd in Biddinghuizen langs geweest om kinderen bewust te maken van het belang van het behouden van de natuur en om zijn enthousiasme en liefde voor de natuur te delen. Wat doet een imker eigenlijk? Waarom zijn insecten zo belangrijk?

Vanwege alle enthousiaste reacties gaat de vrijwilliger van Het Flevo-landschap kijken of het mogelijk is om komend schooljaar ook nog enkele scholen in de Gemeente Dronten te bezoeken. 

Artikel Flevopost

Biddinghuizen - Imker en korvenvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen heeft deze week samen met kinderen van basisschool De Wingerd een groenstrookje ingezaaid in de buurt van school. Al doende bracht hij de kinderen het belang van de natuur en het behoud ervan bij.

'De natuur is een rijkdom die van ons allemaal is, jong en oud. Daarom moet iedereen wat doen', benadrukt Rob Triest.

Samen met de kinderen zaaide de imker een stukje grond in met bloemenmengsels. De verschillende bloemen trekken op hun beurt verschillende insecten aan, met name bijen die de nectar en het stuifmeel meenemen. De insecten trekken weer vogels aan en zo gaat de cirkel van de natuur door,

De imker hoopt de kinderen liefde voor de natuur bij te brengen door ze zelf te laten zien hoe het werkt. 'Eerst het zaad zaaien met hun eigen handjes in de grond, dan het verzorgen van de bloemen die daar uitkomen, en daarna komen de insecten en de vogels. Dit heeft voor de kinderen meer impact dan alleen de theorie of wat ze op tv zien. De kinderen van vandaag zijn degenen die het estafettestokje zullen moeten overnemen als het gaat om het behoud van de natuur'.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!