Gezamenlijk Persbericht: leadersubsidie Werelderfgoed Schokland

Schokland-luchtfoto.jpgGeplaatst: 19 december

Lekker uitwaaien op Schokland. Dat wordt nog leuker en interessanter! Er komen virtual reality schatkijkers, nieuwe routes, apps en speeltoestellen die verwijzen naar het oude eiland. Stichting Flevo-landschap en Cultuurbedrijf Noordoostpolder gaan dit in de komende jaren aanleggen. De gemeente Noordoostpolder gaf hen dinsdag een subsidie. Daarnaast vragen de organisaties Europese leadersubsidie aan.

Bijzonder gebied
Het voormalige eiland Schokland staat symbool voor het leven van de Nederlanders en hun strijd tegen het water. Ondanks de dreigende overstromingen, leefden er eeuwenlang mensen. In de bodem van Schokland liggen hun schatten verborgen: duizenden jaren aan geschiedenis. Van prehistorische jager-verzamelaars, tot vissers, boeren, eilanders en uiteindelijk polderbewoners. In de bodem zijn aardewerk en gereedschap, maar ook complete graven, dijksystemen, terpen en resten van huizen en kerken verborgen. Nederlands eerste UNESCO Werelderfgoed vertelt als geen ander het verhaal van Nederland. Kom naar Schokland om te genieten van de prachtige natuur en het landschap, maar ook om de verhalen van vroeger opnieuw te beleven!

Leaderproject
Met dit project investeren Stichting Flevo-landschap en Cultuurbedrijf Noordoostpolder samen met de gemeente in de toekomst van Schokland. Daarnaast wordt leadersubsidie aangevraagd. Leadersubsidie is Europese subsidie voor projecten die de leefbaarheid van het landelijk gebied vergroten. In Noordoostpolder zijn al veel Leaderprojecten. Iedereen die een idee heeft om de leefbaarheid van zijn/haar dorp/wijk te verbeteren, kan dat aan de gemeente voorleggen. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via Ineke Cornelissen, i.cornelissen@noordoostpolder.nl of bel met (0527) 63 39 11.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!