Van diesel naar duurzaam

FM50-aktie.jpgGeplaatst: 25 februari

Het Flevo-landschap probeert bij het beheer van haar gebieden zo duurzaam en milieubewust te werken. Een gedeelte van onze elektriciteitsbehoefte halen we uit zonnepanelen, we recyclen hout uit onze bossen voor bijvoorbeeld wandelroutepaaltjes en gebruiken groene milieuvriendelijke led-verlichting voor onze straatlantaarns.

Elektrische voertuigen
Daarnaast gebruiken we steeds vaker elektrisch aangedreven voertuigen tijdens ons werk. De excursiewagen die we inzetten tijdens veel van onze publieksactiviteiten in Natuurpark Lelystad is bijvoorbeeld al jaren elektrisch. En ook de voerkar waarmee we iedere dag de dieren voeren in het Natuurpark is geheel elektrisch. Alleen de terreinwagens en tractoren waarmee we diep in de vaak natte, modderige Flevolandse terreinen werken hebben nog een dieselmotor. Simpelweg omdat er nog geen geschikt volwaardig elektrisch materieel bestaat.

Terreinbuggy
Onze nieuwste beheeraanwinst lijkt die kloof tussen diesel en elektrische 4x4 echter behoorlijk te overbruggen! De Leffert FM-90 4WD is een compacte elektrische tweezits terreinbuggy die hoog op de bandjes staat, licht van gewicht is waardoor wij er mee door moeilijk begaanbaar terrein kunnen rijden. Het wagentje is zo sterk dat we er bijna dezelfde dingen mee kunnen doen als met een traditionele zware terreinwagen. Een energiezuinige, stille, efficiënte en minder vervuilende oplossing voor veel van onze beheerwerkzaamheden dus!

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!