Bomenroute Tollebekerbos vernieuwd

Bomenroute Tollebeek.jpgGeplaatst: 19 maart

De bordjes van de Bomenroute in Het Flevo-landschap gebied het Tollebekerbos zijn onlangs vernieuwd door vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland en enkele enthouisaste dorpsbewoners.

De Bomenroute kwam in 2017 tot stand dankzij een samenwerking van Dorpsbelang Tollebeek, Het Flevo-landschap en Landschapsbeheer Flevoland. De financiering van de route werd verzorgd door Streekfonds Flevoland. In de loop der jaren waren er echter bordjes verdwenen of beschadigd en moest de route worden vervangen.

Typisch dorpsbos
Het Tollebekerbos is een typisch voorbeeld van een dorpsbos, zoals dat bij elk dorp in de Noordoostpolder is aangelegd. Inmiddels staat er een grote diversiteit aan (bijna volgroeide) bomen en struiken en genieten de Tollebekers er volop van de natuur. 

Op verzoek van enkele bewoners heeft Landschapsbeheer voor elke boom een nieuw bordje laten maken en werden de bordjes gezamenlijk met de bewoners bij de juiste boom geplaatst.

De route 
De route voert wandelaars langs een kleine twintig verschillende soorten bomen. De interactieve route voor telefoon of tablet kan worden gescand vanaf het informtiebord of vooraf worden gedownload. Tijdens de wandeling krijgt u vervolgens bij elk bordje een interessante hoeveelheid informatie en weetjes. Kijk voor meer informatie over de route op  www.landschapsbeheerflevoland.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!