Voorbereidingen nieuw otterverblijf Natuurpark Lelystad gestart

Natuurpark fotograaf- Jasper Pluim-41.jpgGeplaatst: 01 april

Vanochtend is gestart met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan het nieuwe otterverblijf in Natuurpark Lelystad. Het vernieuwde otterverblijf biedt de dieren meer leefruimte, terwijl bezoekers de otters, vanaf verschillende plekken, beter kunnen zien. De werkzaamheden aan het otterverblijf duren tot in het najaar en de verwijderde begroeiing wordt na afloop opnieuw aangeplant.

De meeste otters in Natuurpark Lelystad zijn verkeersslachtoffers die niet meer in het wild kunnen overleven. In het park leiden deze dieren een rustig en veilig bestaan in een natuurlijke, waterrijke leefomgeving. Natuurpark Lelystad is één van de weinige plekken ins ons land waar bezoekers Europese otters kunnen zien.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Afvalzorg, Landschapsbeheer Flevoland, Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Stichting, Stichting Nijhof Mens en Dier, Stichting HSHB, Kinderfonds van Dusseldorp, Pasman Stichting, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, en otteropvang de Rietnymf.

EU flag_yellow_low Logo-Leader-1_400x 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!