Ook met Pasen: rust in de kraamkamer van de natuur

Moeder_natuur HFL.jpgGeplaatst: 02 april

Moeder_natuur_Haas HFL.jpgMet het Paasweekend voor de deur roepen de boswachters van Het Flevo-landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer alle bezoekers in Flevoland op: ‘Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur en houd je aan de regels die in de natuurgebieden gelden.’ Ondanks dat de weersvoorspellingen niet zo mooi zijn, is het de verwachting dat veel mensen met Pasen de natuurgebieden in trekken.

De coronapandemie zorgt voor een sterke toename aan bezoekers in natuurgebieden. Mensen zijn massaal op zoek naar ontspanning en rust in de natuur. Ondanks de groeiende aandacht en waardering voor de Nederlandse natuur maken boswachters zich ook zorgen. De terreinbeheerders vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter.

Campagne Kraamkamer Natuur
Wie op kraamvisite gaat, weet dat rust, hygiëne en een beetje afstand belangrijk zijn voor een kersvers gezin. De kraamkamers van Moeder Natuur vragen om exact hetzelfde. De natuurorganisaties willen hiermee bezoekers verwelkomen en tegelijkertijd wijzen op de kwetsbaarheid van de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn ze in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten.

Natuur is open
De meeste wandelpaden zijn zo aangelegd dat er voldoende rustgebied overblijft waar wilde dieren zich kunnen terugtrekken en tegelijkertijd genoeg ruimte overblijft voor wandelaars, fietsers en ruiters om van de natuur te genieten. Sommige gebieden zijn gedeeltelijk afgesloten in verband met het broedseizoen. Respecteer die afsluitingen en volg de aangegeven alternatieve routes.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!