24 mei: Dag van het Nationaal Park

header_dag_vh_np_2021_ivn_1.pngGeplaatst: 12 mei

Wie als kind een mooi avontuur in de natuur beleeft, gaat later ook beter voor die natuur zorgen. Vanuit die gedachte staat de 22ste editie van de Dag van het Nationaal Park op maandag 24 mei in het teken van ‘The Next Generation’. Onderdeel van het programma is de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ voor leerlingen van groep 6 en 7. Ook is er een gratis lespakket. Een mooie aanleiding voor een bezoek aan bijvoorbeeld Nationaal Park Nieuw Land?

Meer informatie over de verhalenwedstrijd en het lespakket is hier te vinden.

De Dag van het Nationaal Park wordt jaarlijks georganiseerd door het Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP). SNP is een samenwerkingsverband tussen de nationale parken van Nederland, de overheid, grondeigenaren, terreinbeheerders en natuurorganisaties. De belangrijkste partners zijn de Nederlandse nationale parken (uitgezonderd NP De Hoge Veluwe), het ministerie van EZ (voorheen LNV), Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LandschappenNL, de Federatie Particulier Grondbezit en IVN Natuureducatie.

Het doel van SNP is om van de Nationale Parken bijzondere en aantrekkelijke natuurgebieden te maken. In de parken is ruimte voor natuurgerichte recreatie, onderzoek, voorlichting en educatie. Zo kunnen meer mensen gaan beseffen hoe belangrijk de natuur voor Nederland is. Inmiddels telt Europa honderden nationale parken, waarvan er 21 in Nederland liggen. In Flevoland ligt Nationaal Park Nieuw Land.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!