Fietspad Flevohout afgesloten wegens werkzaamheden hoogspanningsmasten

Mast.jpgGeplaatst: 14 juni

Tussen juli 2021 en februari 2022 voert TenneT werkzaamheden uit aan de hoogspanningsmasten tussen de Hoge Vaart en de A6 ter hoogte van de Flevohout. De hoogspanningsmasten krijgen een flinke opknapbeurt waarbij vooral het transportvermogen omhoog gaat. Dat is nodig, omdat het stroomverbruik de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De kabels worden allemaal vervangen en de masten en de fundering van de masten worden aangepast aan nieuwe eisen.

Helaas hebben de werkzaamheden gevolgen voor inwoners van Lelystad die de Flevohout en Natuurpark Lelystad wandelend of fietsend willen bezoeken.

  • Tussen juli t/m september 2021 wordt het fietspad door de Flevohout afgesloten. In de weekenden (wanneer er niet wordt gewerkt) kan het fietspad wel worden gebruikt.
  • Het fietspad tussen de Dronterweg en het verblijf van de Pater Davidsherten in Natuurpark Lelystad wordt in de periode van juli 2021 t/m februari 2022 volledig afgesloten. Aan beide zijde van het fietspad komen rijplaten voor het bouwverkeer te liggen. Het fietspad is gedurende die tijd niet te gebruiken (ook niet in de weekends). 


Gedurende de werkzaamheden en de afsluitingen wordt wandel- en fietsverkeer tussen Leystad, de Flevohout en Natuurpark Lelystad omgeleid met borden. Houdt u daarbij rekening met een langere reistijd en langere fiets- of wandelroute.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!