Week van het Landschap: gebieden in de spotlight!

WvhL.jpgGeplaatst: 19 oktober

Tijdens de Week van het Landschap zetten we enkele van onze minder bekende gebieden in de spotlight. Leuk om eens zo'n gebied te bezoeken en u te verwonderen over deze natuurpareltjes. Tip: neem wel een regenjas of paraplu mee en trek stevige wandelschoenen of laarzen aan. U wandelt namelijk meestal over bos- of graspaden.

Gebied in de spotlight: Kamperhoek
De Kamperhoek, nabij de Ketelbrug, is een voormalig zanddepot, omgetoverd in een plas met een moeras. Het bos is rijk aan vogels en zoogdieren. Het moeras is afgesloten voor publiek, maar het bos is vrij toegankelijk. Een wandeling door dit eerste natuurbouwproject van Nederland, zal u verrassen. Bezoek de vogelkijkhut en geniet van het prachtige uitzicht op de plas en het moeras. Wilt u ons meehelpen om het bos te onderhouden? Op zaterdag 6 november kunt u aan de slag tijdens de natuurwerkdag in De Kamperhoek.

Gebied in de spotlight: Rotterdamse Hoek
In de Noordoostpolder, bij Creil, ligt dit bos met oerboskarakter. Zwarte els, schietwilg, iep en zomereik omringen een kwelplas. Een prachtige gebied voor vogelliefhebbers. Rotterdamse Hoek ligt op de trekroute van vele zangvogels en er broeden diverse bosvogels zoals tuinfluiter, vink, grote bonte specht en boomkruiper. De naam van het gebied verwijst naar het bombardement op Rotterdam. Het verhaal gaat dat een deel van het puin van de verwoeste binnenstad is gebruikt om de dijk hier te versterken. Het vuurtorentje dat op de dijk staat, zou bovenop de Rotterdamse puin zijn gebouwd.

Gebied in de spotlight: Wilgenbos Almere
Wilt u grote kans maken om een bever te spotten? Ga dan naar het Wilgenbos in Almere. De bever voelt zich helemaal thuis in het Wilgenbos en heeft zich gevestigd langs de watergang die door het bos loopt. ’s Avonds zijn de bevers geregeld te zien terwijl ze de plas over zwemmen of zich op de oever te goed doen aan de bast van omgeknaagde bomen of struiken. Op onze website staat een oerbosroute. Tip: trek wel uw laarzen aan!

Gebied in de spotlight: de Aardzee
Tussen de vlakke akkers en de kaarsrechte Vogelweg in Zeewolde ligt een landbouwkavel waarin juist nauwelijks rechte lijnen te vinden zijn. Het golvende kunstwerk Aardzee van Piet Slegers onderbreekt hier de horizontale eentonigheid van de vlakke polder. Dit grootste landschapskunstwerk van Nederland, nabij Zeewolde, is onderdeel van @landartflevoland en dagelijks vrij te bezoeken.

Meer informatie over de bovengenoemde gebieden vindt u op: www.flevo-landschap.nl/natuurgebieden

Gratis: vijf mooie routes
Speciaal voor dit najaar hebben we vijf mooie routes door gebieden van Het Flevo-landschap gebundeld in een gratis digitaal boekje. Bestel hier dit boekje vol mooie foto’s, leuke tips en weetjes en bezienswaardigheden.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!