Het otterverblijf in Natuurpark Lelystad blijft deze winter nog gesloten voor publiek

Belevingsfotografie - otter.jpgGeplaatst: 22 november

Het otterverblijf in Natuurpark Lelystad blijft ook deze winter nog gesloten voor publiek. We verwachten dat u het vernieuwde otterverblijf vanaf februari 2022 kunt bezoeken.

Sinds juli is het otterverblijf in het Natuurpark gesloten voor bezoekers vanwege de vernieuwingswerkzaamheden. De Europese otters zijn daarvoor uit logeren gegaan.

In de nieuwe situatie krijgen de otters meer leefruimte. De wanden tussen de verblijven worden van glas. Bezoekers kunnen vanaf komend voorjaar niet alleen van boven het platform de otters zien, maar ook onder het platform oog in oog komen te staan met dit bijzondere dier. De benedenruimte krijgt een hellingbaan waardoor rolstoelgebruikers en bezoekers met kinderwagen ook onder het platform kunnen komen.

We hadden gehoopt vanaf november weer bezoekers te kunnen ontvangen bij het otterverblijf, maar de werkzaamheden nemen meer tijd in beslag dan verwacht. Pas als echt alles klaar is, is bezoek weer mogelijk.

De Europese otters in het otterverblijf in Natuurpak Lelystad zijn dieren die niet terug kunnen in de vrije natuur. De dieren mogen in het park oud worden in ruime, natuurlijke verblijven waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. In de vele plassen van het Natuurpark leven ook meerdere wilde Europese otters.

De verbetering van het otterverblijf wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Afvalzorg, Landschapsbeheer Flevoland, Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Stichting, Stichting Nijhof Mens en Dier, Stichting HSHB, Kinderfonds van Dusseldorp, Pasman Stichting, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, en otteropvang de Rietnymf. 

nieuw bord low res

EU flag_yellow_low  Logo-Leader-1_400x

 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!