Uitgast in Natuurpark Lelystad op 3 en 4 september

duo-bilitis-uitgast2019-ew-hoppentocht-web.jpg

Duo Bilitis op Uitgast 2019 (foto Edwin Hoppentocht)

Geplaatst: 11 augustus

Na twee digitale jaren van het klassieke muziekfestival Uitgast is er dit jaar weer een door iedereen te bezoeken ‘Ode aan natuur en cultuur’ in Natuurpark Lelystad. In het weekend van 3 en 4 september programmeert Uitgast in het Natuurpark muziek voor alle leeftijden. Oude muziek en klassieke muziek, zang, percussie, muziek uit diverse werelddelen en jazz.

Op het programma staan beroemde klassieke ensembles, een zaterdagavondconcert, volop masterclasses, een compositiewedstrijd en een speciaal kinderprogramma. Op vier podia door het park (op loopafstand) kunnen bezoekers luisteren naar prachtige klassiek muziek.

Gecontracteerd zijn onder meer Black Pencil, New West Pianotrio, Arboris Duo, Amsterdam Wind Quintet, Kana Persussion Trio en Balkan Baroque. thumbnail_Black Pencil

Black Pencil trad op tijdens de adembenemende opening van de Floriade. Dit ensemble benut alles om contrasten tussen stukken te laten horen: blok- en panfluiten, een collectie percussie, altviool en harmonica. Ze gaan de winnende compositie spelen uit de compositiewedstrijd die Uitgast organiseerde voor nieuwe componisten.

Het Flevo-landschap is gastheer

Het Flevo-landschap is ook dit jaar weer gastheer van Uitgast. In Natuurpark Lelystad spelen muziek, kunst en de natuur een uniek spel met elkaar. Uitgast is daarmee de magie van cultuur én natuur ervaren. Wandel langs de podia en de kunstexpositie BOOOM rond de centrale waterpartij. Maak een rondrit in een elektrische wagen of stap op de fluisterboot. Voor de interne mens is er een fijn restaurant en foodtruck bij de podia.

Kom zo mogelijk op de fiets naar Natuurpark Lelystad. Parkeren van de auto kost 3 euro, begunstigers van Het Flevo-landschap gratis. Het festival zelf is gratis toegankelijk.

Meer informatie over Uitgast en het programma op de website van Uitgast: uitgast.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!