Natuurpark fotograaf- Jasper Pluim-30.jpg

Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad test

Activiteiten in Natuurpark Lelystad

Ontdek het prachtige Natuurpark Lelystad met een van de vele ontspannende activiteiten. Stap op de fiets, ga sporen zoeken of bekijk het natuurpark door uw fotocamera. Sommige activiteiten vinden eenmalig plaats. Andere activiteiten, zoals de fietsroutes en rugzakroutes, zijn er elke dag.

Kenmerken van het natuurgebied

Toegankelijk Dagelijks tussen zonsopgang en zonderondergang
Gemeente Lelystad
Plaats Lelystad
Aangelegd in vanaf 1972
In beheer sinds 1994
Oppervlakte 371 ha
Bereikbaarheid Gratis entree. Ruime parkeerplaats. Parken 3,-, begunstigers parkeren gratis.
Ligging Natuurpark Lelystad is bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/ Harderwijk (N302). 

Adres en contactgegevens

Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad 

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad
0320 286 130

Word begunstiger

Word begunstiger van Het Flevo-landschap en help mee Flevoland mooier te maken en mooi te houden. Help ons met een financiële bijdrage om meer dan dertig natuurgebieden in de hele provincie te beheren. Zo zet u zich in om de natuur te beschermen en te onderhouden.

De prachtige natuur in Flevoland met zijn afwisselende, waterrijke landschap is van cruciaal belang. Het is het leefgebied van bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld elanden die in Nederland alleen in Natuurpark Lelystad voorkomen.

In Natuurpark Lelystad vindt u een variatie van dieren. Zo houden wij otters die om diverse redenen niet meer uitgezet kunnen worden: deze worden door ons opgevangen en verzorgd. Tevens houden wij edelherten die u nergens anders in Flevoland vindt. Ook aan wilde dieren geen gebrek: in Natuurpark Lelystad komen wilde otters, bevers, konijnen, vossen, ooievaars en vele andere diersoorten voor.

Bijdragen aan ons natuurbehoud betekent dat u deze dieren en hun leefomgeving helpt behouden. Wordt u begunstiger, dan ontvangt u bovendien:

  • Drie keer per jaar ons exclusieve natuurmagazine
  • Parkeerkaart: gratis parkeren bij Natuurpark Lelystad
  • Korting op excursies van Het Flevo-landschap
  • Welkomstpakket

U wordt al begunstiger van het Flevo-landschap vanaf € 18, - per maand. Organisaties kunnen het Flevo-landschap steunen als Vriend: u versterkt het imago van uw bedrijf en ondersteunt tegelijkertijd de natuur en cultuur in de provincie.

Word begunstiger

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!