Kijkscherm Kamperhoek geopend

De impuls aan Kamperhoek is op 14 oktober feestelijk afgerond in aanwezigheid van wethouder Lazise Hillebregt van Dronten en Flevo-landschap-directeur Philip Makkink.

Bij de impuls aan de natuur zijn het moeras weer voor jaren veiliggesteld en de graslanden duurzaam vernat. Daarnaast is de oeverzwaluwwand opnieuw opgebouwd. De wand was te veel begroeid en doorworteld geraakt om de vogels nestholletjes te kunnen laten graven.

Trekvogels

Met de aanleg van een nieuwe kijkbult met groot kijkscherm zijn nu zowel de plas met natte graslanden als het moerasdeel goed te zien voor bezoekers. Zo zijn er bijvoorbeeld vanaf grofweg januari tot september honderden aalscholvers te vinden. Later dit najaar zullen weer duizenden trekvogels een of meer dagen in de Kamperhoek verblijven op hun tocht.

Bij de feestelijke opening lichtte beheerder Jasper Wolfswinkel de werkzaamheden toe aan wethouder Hillebregt.

De impuls aan de Kamperhoek werd mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?