Onderzoek Natuurpark Lelystad

Bijna 3.000 bezoekers van Natuurpark Lelystad hebben de moeite genomen om in dit voorjaar het onderzoek Natuurpark Lelystad in te vullen. Gemiddeld gaven de bezoekers een rapportcijfer 8.4. Waar wij uiteraard erg trots op zijn.

In het voorjaar van 2024 is er door Het Flevo-landschap een groot onderzoek gedaan naar hoe de bezoekers van Natuurpark Lelystad hun bezoek ervaren. Wat vinden ze van de paden, de dieren, de activiteiten etc. Dit onderzoek is uitgevoerd door Kiekendief Perspectief.

© Ernst Dirksen Fotografie

Natuurlijke omgeving

Een meerderheid van de bezoekers geeft aan het idee te hebben dat ze op bezoek zijn in de natuur. Zij zien graag een natuurlijk karakter in het park met half verharde paden en grote leefgebieden voor de dieren waar de dieren genoeg ruimte hebben om zich te verstoppen en natuurlijk gedrag te vertonen. Een fijne omgeving voor mens en dier.

Uiteraard blijven er voldoende wensen over van bezoekers. Dit ging met name om activiteiten en voorzieningen. Het Flevo-landschap is deze wensen in kaart aan het brengen en gaat kijken wat er mogelijk is. De stichting bedankt iedereen die de moeite heeft genomen om het onderzoek in te vullen. De winnaar van de privé-excursie heeft inmiddels bericht gehad.

© Ernst Dirksen Fotografie

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?