Ringslangen bezoeken industrieterrein

Omroep Flevoland maakte onlangs een reportage over de vele waarnemingen van ringslangen bij bedrijven op industrieterrein de Vaart in Almere. Het industrieterrein ligt pal naast het Wilgenbos, een nat bosgebied van Het Flevo-landschap, dat de Oostvaardersplassen verbindt met de Lepelaarplassen.

Ringslangen zijn echte waterslangen die zich voeden met kikkers en padden. De slangen zijn niet giftig en ongevaarlijk voor mensen. Bovendien zijn ze nog steeds tamelijk zeldzaam, dus er eentje zien is een mooie natuurervaring. Het Wilgenbos is dankzij de vele waterpartijen, het dichte bladerdek en de weelderige ondergroei een ideale plek voor ringslangen. Met broeihopen, waar de dieren hun eieren kunnen afzetten en kunnen overwinteren, ondersteunen we de slangenpopulatie in het gebied. Helaas neemt er wel eens een slang de verkeerde afslag en eindigt hij of zij per ongeluk op het industrieterrein.

Klik hier om de reportage te bekijken.

© Foto: Benny Trapp

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?