Veel steun voor crowdfundingactie voor nieuwe kijkhutten in de Lepelaarplassen

Dit voorjaar organiseerde Het Flevo-landschap een crowdfundingactie om twee nieuwe kijkhutten in de Lepelaarplassen te realiseren. En met succes! Er was nog € 30.000 nodig. Mede dankzij bijdragen van diverse fondsen én vele natuurliefhebbers is er inmiddels € 34.566 opgehaald.

Crowdfundingactie

Half juni startten we de crowdfundingactie. Vorig jaar hadden we de Natte Graslanden in het Lepelaarplassengebied al aantrekkelijker gemaakt voor weidevogels. Om iedereen van de vogels in dit gebied te kunnen laten genieten, wilden we ook de twee kijkhutten in het gebied vernieuwen. Mede dankzij een bijdrage vanuit Fonds Verstedelijking Almere was er al een groot gedeelte van de investering voor de nieuwe kijkhutten gedekt. Er was nog € 30.000 nodig om alle vernieuwingen te kunnen uitvoeren. Met de crowdfundingactie deden we een beroep op bezoekers en natuurliefhebbers om een donatie te doen om de nieuwe kijkhutten te realiseren.

Veel steun: € 34.655 opgehaald

Er bleek veel steun voor de actie. Dankzij donaties van vele natuurliefhebbers en bijdragen van Stichting De Versterking en het Almeerse Windfonds, hebben we inmiddels € 34.655 opgehaald. Daarmee is het benodigde bedrag bij elkaar. We willen iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken!

Nieuwe kijkhutten

Nu de financiering rond is, kunnen we van start met de bouw van de twee kijkhutten. We maken de nieuwe kijkhutten van schanskorven gevuld met basaltstenen. Met deze constructie krijgen de kijkhutten dezelfde uitstraling als de rest van de vogelobservatiepunten in Nationaal Park Nieuw Land. De basaltstenen (die ook te vinden zijn langs de dijken van Flevoland) bieden meteen een mooie schuilplaats voor insecten. De hutten worden voorzien van een gegalvaniseerd dak. Deze wordt ook als schanskorf afgetopt, zodat het geluid van bijvoorbeeld neerslag op het dak gebroken wordt. In de kijkhutten worden kijkgaten op diverse hoogtes opgenomen. De hoogte van de kijkgaten zelf zal tussen de 15 en 20 cm liggen. Nieuwe informatieborden, fietsbeugels en zitbanken -van hout uit eigen bos- maken de kijkhutten compleet. Een ideale plek om vogels te kijken, zonder ze te storen.

Op de hoogte blijven van de bouw?

De bouw van de nieuwe kijkhutten gaat vanaf 7 oktober van start. Wil je op de hoogte blijven van de bouw? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?