shutterstock_1775222024_wandel_herfst.jpg

Schenken met belastingvoordeel

De natuur in Flevoland steunen met jouw donatie en de Belastingdienst een handje laten meehelpen? Dat kan! Met een periodieke schenking zijn donaties, groot en klein, fiscaal aftrekbaar. Kies je ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren (geheel of gedeeltelijk), dan help je om nóg meer natuur te beschermen, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking is een structurele gift die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van de overeenkomst is minimaal vijf jaar. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op jaarbasis aan Het Flevo-landschap wilt doneren. De overeenkomst kost jou niets en er komt geen notaris aan te pas. 

Periodiek schenken met een schenkingsovereenkomst levert belastingvoordeel op. Een deel van het geschonken bedrag krijg je terug van de Belastingdienst. Ook voor ons is het voordeliger. Het Flevo-landschap hoeft namelijk, dankzij de ANBI-status, geen schenkbelasting te betalen. Dat betekent dat het geld volledig aan ons werk kan worden besteed.  

Winterkoning.JPG

Meer weten?

Dowload hier onze brochure 'Schenken met belastingvoordeel'

Download brochure

Meteen regelen?

Download hier de overeenkomst periodiek schenken

Download overeenkomst

Voordeel voor jou én de natuur in Flevoland

Als je periodiek aan Het Flevo-landschap schenkt, kun je kiezen uit twee mogelijkheden:

1. Je doneert een bepaald bedrag, maar betaalt netto minder doordat je zelf profiteert van het belastingvoordeel.
2. Je doneert een bepaald bedrag en schenkt óók het belastingvoordeel (geheel of gedeeltelijk) aan Het Flevo-landschap. Zo kunnen we met jouw bijdrage nog meer natuur in Flevoland beschermen.

Voordeel periodiek schenken

Elanden2.JPG

Wil je een periodieke schenking afsluiten?

Download hieronder de periodieke schenkingsovereenkomst en regel het meteen!

Download overeenkomst

Vul de schenkingsovereenkomst in. Bepaal welk bedrag per jaar je wilt doneren, eventueel inclusief (een deel van) jouw belastingvoordeel.

Scan de ondertekende overeenkomst in, sla het op als pdf, en mail deze naar info@flevolandschap.nl of stuur de overeenkomst terug per post (een postzegel is niet nodig):
Het Flevo-landschap
Antwoordnummer 666
8200 VB Lelystad

Het Flevo-landschap stuurt na verwerking de overeenkomst weer naar je terug. Het transactienummer op de overeenkomst gebruik je voor jouw jaarlijkse belastingaangifte.

Let op: Sluit je de overeenkomst af gedurende een jaar? Het bedrag wordt dan verdeeld over de rest van het jaar op basis van de door jou gekozen termijnen. Eerdere donaties in het jaar aan Het Flevo-landschap tellen niet mee voor het jaarbedrag van de periodieke schenking.

Wil je de overeenkomst en brochure liever per post ontvangen?

Vraag deze dan hieronder aan. 

Ja, ik ontvang graag de brochure en overeenkomst periodiek schenken:

De ingevulde persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Vastlegging in onze administratie vindt plaats conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hier meer over in ons Privacy Statement

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!