Header-1920x600 voorjaarscampagne Poldervogel-landingspagina2.png

Geef onze poldervogels natte poten!

Geef onze poldervogels natte poten!

Doneer voor nattere rust- en broedgebieden

Poldervogels: dat zijn de vogels die zich thuis voelen in de natuur van Het Flevo-landschap! Bijvoorbeeld de grutto, roerdomp, waterral of kievit. Die nestelen in het riet, schuilen tussen moerasplanten of zoeken hun voedsel in de vochtige bodem. Maar in droge tijden zijn sommige natuurgebieden niet nat genoeg. Daarom komen we nu in actie. Met jouw steun zorgen we voor greppels, poelen en een hoger waterpeil. Samen geven we onze poldervogels jaarrond natte poten. Help je mee? 

Giftvoorbeelden Poldervogels-landingspagina    Giftvoorbeelden Poldervogels-landingspagina2    Doneer 50 euro je-vorm    Giftvoorbeelden Poldervogels-landingspagina4

Ja, ik help mee en doneer eenmalig:
Persoonlijke informatie
Nieuwsbrief

Klik op de knop 'Naar betaling' om jouw donatie af te ronden en via iDEAL te betalen. Je wordt dan na enkele seconden doorgeschakeld naar ons iDEAL betaalplatform (via Buckaroo). Het Flevo-landschap legt jouw gegevens vast conform de AVG. We kunnen deze gebruiken om je te informeren over ons werk voor de natuur. Bekijk hier ons volledige privacybeleid.

_MG_0435-extra grutto-Het Flevolandschap-Schokland serie- Ernst Dirksen Fotografie-16 mei 2010.jpg

Wat gaan we doen met jouw gift?

In vier van onze natuurgebieden willen we graag maatregelen treffen om de poldervogels natte poten te geven.

Gruttoveld: krachtige pomp

Het Gruttoveld is een weidevogelgebied bij Zeewolde, met natte graslanden, doorkruist door sloten, omringd door een hogere en drogere rand. Door de zandige ondergrond is het lastig om het gebied jaarrond nat te houden. Met een nieuwe, krachtige, minder vervuilende pomp blijft de bodem altijd vochtig en kan de grutto er met zijn lange snavel in prikken om beestjes te zoeken.
Lees meer

Rotterdamse Hoek: reguleren waterpeil

De Rotterdamse Hoek langs de IJsselmeerdijk is een zeer biodivers gebied met moeras, nat grasland, rietvelden en bos. Hier willen we het waterpeil jaarrond reguleren. Ook greppels en een vossenwerend hek helpen het gebied nog aantrekkelijker te maken voor de vogels. Door het verflauwen van oevers ontstaat er meer waterriet. De roerdomp komt er nu al voor, maar we hopen dat die er straks zelfs gaat broeden.
Lees meer

Kamperhoek: plasdrasgebiedjes

In de Kamperhoek, op het snijpunt van het IJssel- en Ketelmeer, liggen een moeras, bos, grasland, maar ook een plas met daarin een met bomen en struiken begroeid eiland. Dat eiland willen we verlagen zodat er riet gaat groeien. Als het een beetje meezit, bouwt de waterral er straks een nest. In het grasland willen we plasdrasgebiedjes aanleggen, zodat allerlei weide- en watervogels zich er nog beter thuis voelen.
Lees meer

Greppelveld: stuwtjes

Het Greppelveld, niet ver van Elburg, is een nat weidevogelreservaat. Helaas lijdt het gebied onder verdroging. We willen het water jaarrond beter reguleren, door ingrepen aan greppels, oevers, sloten en stuwtjes. Zo verbeteren we het leefgebied voor de weidevogels, zoals de kievit. Want alleen in een vochtige bodem vindt die zijn lievelingskostje: de regenworm.
Lees meer
De werkzaamheden bij de Rotterdamse hoek en de Kamperhoek worden mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
EU flag_yellow_low

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!