ANBI & CBF

ANBI-status

Anbi-logoHet Flevo-landschap is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit heeft zowel voor u als voor ons voordelen. U kunt uw gift(en) vaak geheel of gedeeltelijk aftrekken van uw belastbaar inkomen, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels. Wij hoeven over ontvangen giften en nalatenschappen geen belasting te betalen. Ieder bedrag dat u aan ons schenkt of nalaat, kunnen wij dus volledig inzetten voor het beschermen van natuur, landschap en cultureel erfgoed in Flevoland.
Meer informatie over ANBI vindt u op de website van de Belastingdienst

RSIN Het Flevo-landschap: 9036210.

CBF-keurmerk

Logo CBFHet Flevo-landschap mag het CBF-keurmerk voor goede doelen voeren. Het CBF controleert goede doelen en beoordeelt het bestuur en beleid, de inkomsten, de uitgaven en of hiervan een duidelijk verslag wordt uitgebracht. Alleen organisaties die aan alle criteria voldoen, ontvangen dit keurmerk.

Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Klik op onderstaande banner om ons volledige CBF-Erkenningspaspoort te lezen.

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!